- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kura pečené s mandarínkami a tymianom
Kura pečené s mandarínkami a tymianom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 kura
- 2 mandarínky
- 1 pomaranč
- 1 lyžica balzamikového octu
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie
- čerstvý tymián 6 vetvičiek
- sušený rozmarín 1 lyžička
- sušená šalvia 1 lyžička
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie telo umyte a osušte. Zviažte kuracie stehná. Mandarínku umyte, osušte, prekrojte na polovicu a vložte do trupu. Pridajte tiež dve vetvičky tymiánu a trochu sušených byliniek, rozmarín a šalviu.
2. Krok
Vrch kurčaťa ochutíme soľou, korením a zvyšnými sušenými bylinkami. Šťavu z druhej mandarínky vytlačte do misky, pridajte balzamikový ocot a olivový olej. Zmiešajte..
3. Krok
Kuracie mäso dôkladne natrieme marinádou a pridáme zvyšný tymián. Potom kurča zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 6-8 hodín do chladničky.
4. Krok
Po chvíli predhrejeme rúru a teplotu nastavíme na 180°C. Pripravte gril. Pomaranč umyjeme, osušíme a nakrájame na okrúhle plátky. Položte plátky pomaranča na gril.
5. Krok
Kura položte na pomaranče. Maslo rozpustíme a kura natrieme.
6. Krok
Položte stojan na plech na pečenie a vložte ho do rúry. Pečieme 1,5-2 hodiny. Ak kura príliš hnedne, prikryjeme ho alobalom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
151 videní