- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie mleté rezne s hubami
Kuracie mleté rezne s hubami
- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1 vajce
- 150 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 3 lyžice strúhanky
- olej
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Ošúpte, a nakrájajte cibuľu. Šampiňóny opláchneme a nasekáme nadrobno. Predhrejte panvicu,, pridajte trochu rastlinného oleja a dajte do nej cibuľu s hubami. Všetko spolu smažte 5-6 minút. Nezabudnite miešať, aby sa huby nespálili.
2. Krok
Mleté kuracie mäso si dáme preložíme do misy. Do mletého mäsa pridáme vajíčko, soľ a trochu korenia. Ako korenie môžete pridať mletú papriku alebo grilovacie korenie.
3. Krok
Potom pridajte osmažené huby a cibuľu, strúhanku. Prečo pridávať strúhanku? Absorbujú časť vlhkosti, ktorá je v mletom mäse. Vďaka tomu sa rezne pri vyprážaní nerozpadnú.
4. Krok
Všetky ingrediencie spolu dobre vymiešame do hladka. Mäsovú hmotu vyplieskame o dno misky, aby mleté mäso zhustlo.
5. Krok
Ak chcete vyprážať fašírky, zohrejte panvicu a pridajte trochu rastlinného oleja. Mokrými rukami formujte malé karbonátky a vložte ich na panvicu. Fašírky smažte 3-4 minúty z každej strany do zlatista.
6. Krok
Smažíme na miernom ohni , aby sa fašírky prepiekli aj zvnútra..
7. Krok
Hotové vložte do malého hrnca. Kým čakajú na podávanie, stihnú sa pod pokrievkou trochu zapariť. Podávajte horúce. K takýmto rezňom si môžete pripraviť akúkoľvek prílohu alebo doplniť čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
590 videní