- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia s bazalkou a paradajkami
Kuracie prsia s bazalkou a paradajkami
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 2 kuracie prsia
- 1 paradajka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 vetvička bazalky
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Filety z kuracích pŕs opláchnite a osušte. Ostrým nožom rozrežte prsia na polovicu bez prerezania a roztvorte. Cesnak ošúpeme a nasekáme. V miske zmiešajte soľ, korenie, cesnak a rastlinný olej. Pripravenou cesnakovou zmesou natrieme prsia. Lístky bazalky poukladáme na prsia.. Paradajku nakrájame na plátky a poukladáme na bazalku. Plátky paradajok uzatvorte druhou polovicou pŕs a okraj zaistite špáradlom.
2. Krok
Grilovaciu panvicu vymastíme zvyšným cesnakovým olejom a zohrejeme na strednom ohni. Rozložte vetvičky bazalky a priložte prsia. Smažte ich na strednom ohni do zlatista na oboch stranách, asi 10 minút na každej strane. Vyberte prsia z panvice a prikryte, nechajte niekoľko minút postáť a môžete podávať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
392 videní