Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kuracie prsia so slaninou a špenátom na smotane

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah 500х350_opt 1000x667 1.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 600 g kuracie prsia
  • 40 g tvrdého syra
  • 4 plátky slaniny
  • 150 g špenátu
  • 40 g sušených paradajok
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak nemáte sušené paradajky, potom ich možno nahradiť cherry paradajkami. Ale chuť v tomto prípade bude o niečo slabšia. Ja používam ešte aj provensálske bylinky.. Obsahuje tiež soľ, takže kuracie prsia nesolím. Ak je špenát zamrznutý, vopred ho rozmrazte a sceďte ho. Smotanu použite s akýmkoľvek obsahom tuku používam 20 - 30%.

2. Krok

Zapnite rúru na 180°C ..Hrúbka kuracích kúskov by mala byť približne rovnaká. Takto sa urobia rovnomerne. Kúpim si 4 veľké prsia a krásne nakrájam 4 kusy po 150 gramov. Kuracie filé okoreníme, vložíme do pekáča a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 15 minút.

3. Krok

Plátky slaniny dáme do panvice a opečieme ich z oboch strán.

4. Krok

Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, paradajky nakrájame na menšie kúsky.

5. Krok

Vyberte slaninu z panvice a na rovnakú panvicu pridajte nasekaný cesnak a smažte ho niekoľko troch sekúnd. Prilejeme smotanu a privedieme k varu. Potom pridáme špenát, trochu ho osoľte, pridajte polovicu syra a prevaríme , potom hneď vypneme..

6. Krok

Vyberte prsia z rúry a rovnomerne rozložte špenát so smotanou a kúskami sušených paradajok.

7. Krok

Potom na každé filé dajte kúsok slaniny a posypte syrom. Vložte späť do rúry na ďalších 5 až 7 minút. Čas pečenia závisí od hrúbky kúskov kuracieho mäsa. Kuracie prsia so slaninou a špenátom v smotane sa uvaria pekne rýchlo, potom už len vysychajú..

8. Krok

Naše krásne farebné prsia sú hotové.. prílohu si zvolíme podľa svojej chuti..

reklama:

Kurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah ingredienty_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah do zapekanija_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah podgotovka_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah obzharit bekon_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah shpinat v slivkah_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah vykladyvaem shpinat i pomidory_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah vykladyvaem bekon i syr_opt 1000x667 1.jpgKurinaja grudka s bekonom i shpinatom v slivkah gotova_opt1 1000x667 1.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

915 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.