- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie prsia so špenátom a sušenými paradajkami
Kuracie prsia so špenátom a sušenými paradajkami
- Kusov: 800 g kuracích pŕs
- Porcií: 5 strúčikov cesnaku
- Čas Prípravy: 2min
- Varenie: 6:40 hod
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 60 g sušených paradajok
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Cesnak a sušené paradajky nakrájame na prúžky.. Cibuľu nakrájame na drobno..
2. Krok
Kuracie prsia opláchneme a osušíme. Potom ich ochutíme soľou a korením..
3. Krok
Na panvici rozohrejte 2 - 3 polievkové lyžice rastlinného oleja a osmažte prsia z oboch strán. Potom preložíme na tanier a na chvíľu odložíme.
4. Krok
Na tom istom oleji orestujeme cesnak mierne do zlatista. Pridajte cibuľu a osmažte ju dozlatista.
5. Krok
Položte osmažené prsia na cibuľový a cesnakový základ. Pridajte smotanu (môžete použiť aj kokosové mlieko) a podľa chuti osoľte.
6. Krok
Panvicu prikryte pokrievkou a a na malom plameni necháme povariť.. Varíme asi 7 minút.
7. Krok
Pridajte špenát. Použite baby špenát, tak som ho pridala celý. Potom pridajte sušené paradajky..
8. Krok
Posledná etapa varenia je najkratšia, aby sa čo najviac zachovala farba a vitamíny špenátu. A paradajky sú aj tak pripravené a počas tejto doby budú mäkšie a budú mať čas pustiť do pokrmu svoju chuť.
9. Krok
Kuracie prsia podávame so špagetami alebo ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7594 videní