Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sacherove rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sacherove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 140 g masla
  • 140 g tmavej čokolády
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 110 g hladkej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 5 vajec
  • ďalej potrebujeme:
  • 60 g marhuľový džem + niečo na potretie
  • 60 ml vody
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g horkej čokolády
  • 110 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo a čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Žĺtky vyšľaháme so 100 g práškového cukru, bielky so 100 g kryštálového cukru.

2. Krok

Čokoládu pridáme k žĺtkom a premiešame. Pridáme múku a vymiešame do hladka. Nakoniec vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov.

3. Krok

Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (30 x 35) a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 10 minút s mierne pootvorenými dvierkami rúry , potom dvierka rúry zatvoríme a pečieme ďalších 15- 20 minút (skontrolujte špáradlom, pretože čas pečenia sa líši od rúry ..

4. Krok

Vypnite rúru ..Upečenú piškótu ochlaďte 10 minút pri otvorených dvierkach rúry, potom piškótu opatrne vyberte z formy a ochlaďte na mriežke. Odrežte kraje piškóty a odložte odrezky bokom..

5. Krok

Piškótu potrieme ho dvoma polievkovými lyžicami džemu. 60 g džemu zmiešame so 60 ml vody a zohrejeme. Odložené obrezky rozmrvíme, polejeme džemovou zmesou a dobre premiešame. Výslednú hmotu rovnomerne rozložte na cesto a zarovnajte.

6. Krok

Čokoládová poleva: Smotanu zohrejeme do varu a zalejeme ňou nasekanú čokoládu. Počkajte jednu minútu a vareškou dohladka premiešajte. Čokoládu rovnomerne rozotrieme na zákusok a dáme stuhnúť do chladničky.

7. Krok

Keď čokoláda stuhne, nakrájajte zákusok na požadované rezy. Zakrytý sa môže uchovávať pri izbovej teplote dva dni, ale ak zákusok máte v chladničke, pred podávaním ho nechajte pri izbovej teplote jednu alebo dve hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1677 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.