Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sacherove rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sacherove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 140 g masla
  • 140 g tmavej čokolády
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 110 g hladkej múky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 5 vajec
  • ďalej potrebujeme:
  • 60 g marhuľový džem + niečo na potretie
  • 60 ml vody
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g horkej čokolády
  • 110 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo a čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Žĺtky vyšľaháme so 100 g práškového cukru, bielky so 100 g kryštálového cukru.

2. Krok

Čokoládu pridáme k žĺtkom a premiešame. Pridáme múku a vymiešame do hladka. Nakoniec vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov.

3. Krok

Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (30 x 35) a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 10 minút s mierne pootvorenými dvierkami rúry , potom dvierka rúry zatvoríme a pečieme ďalších 15- 20 minút (skontrolujte špáradlom, pretože čas pečenia sa líši od rúry ..

4. Krok

Vypnite rúru ..Upečenú piškótu ochlaďte 10 minút pri otvorených dvierkach rúry, potom piškótu opatrne vyberte z formy a ochlaďte na mriežke. Odrežte kraje piškóty a odložte odrezky bokom..

5. Krok

Piškótu potrieme ho dvoma polievkovými lyžicami džemu. 60 g džemu zmiešame so 60 ml vody a zohrejeme. Odložené obrezky rozmrvíme, polejeme džemovou zmesou a dobre premiešame. Výslednú hmotu rovnomerne rozložte na cesto a zarovnajte.

6. Krok

Čokoládová poleva: Smotanu zohrejeme do varu a zalejeme ňou nasekanú čokoládu. Počkajte jednu minútu a vareškou dohladka premiešajte. Čokoládu rovnomerne rozotrieme na zákusok a dáme stuhnúť do chladničky.

7. Krok

Keď čokoláda stuhne, nakrájajte zákusok na požadované rezy. Zakrytý sa môže uchovávať pri izbovej teplote dva dni, ale ak zákusok máte v chladničke, pred podávaním ho nechajte pri izbovej teplote jednu alebo dve hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1341 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.