Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vajíčková omeleta s reďkovkami, syrom a slaninou: Rýchla dobrota na každú dennú hodinu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vajíčková omeleta s reďkovkami, syrom a slaninou: Rýchla dobrota na každú dennú hodinu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vajíčková omeleta s reďkovkami, syrom a slaninou: Rýchla dobrota na každú dennú hodinu Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduché a chutné jedlo, ktoré vás zasýti bez zbytočného trápenia v kuchyni, táto vaječná omeleta je ako stvorená. Jej jemná chuť, sviežosť reďkoviek, jemne roztečený syr a chrumkavá slanina vytvárajú dokonalú kombináciu. Či si ju pripravíte na raňajky, alebo ako ľahšiu večeru, určite neoľutujete.

reklama:

Suroviny

  • zväzok čerstvých reďkoviek
  • 3 vajcia
  • 2 PL mlieka
  • polovicu Hermelínu (alebo iného krémového syra s bielou plesňou)
  • niekoľko cherry paradajok (5–6 kusov)
  • približne 50 g slaniny s nízkym obsahom tuku
  • mladú cibuľku
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • trošku oleja alebo kúsok masla na panvicu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte všetku zeleninu: reďkovky nakrájajte na tenučké kolieska, paradajky aj cibuľku rovnako pokrájajte. Slaninu nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

V panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla a ako prvé krátko orestujte reďkovky. Pridajte slaninu a jarnú cibuľku a nechajte všetko spolu krátko zarestovať, asi minútu.

3. Krok

V miske si medzitým vyšľahajte vajcia spolu s mliekom, dochuťte ich soľou a korením. Túto zmes nalejte na zeleninu v panvici.

4. Krok

Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte omeletu pomaly piecť bez miešania. Keď vajíčka začnú tuhnúť, pridajte na jednu polovicu nakrájané paradajky a kúsky syra.

5. Krok

Nechajte ešte chvíľu na miernom ohni, aby sa syr jemne rozpustil. Potom omeletu preložte napoly, preneste na tanier a posypte čerstvou cibuľkovou vňaťou.

reklama:

Najlepšie chutí ešte teplá, s chrumkavou bagetou alebo ľahkým zeleninovým šalátom. A ak si chcete recept upraviť podľa seba, nebojte sa experimentovať — skúste pridať napríklad špenát, cuketu alebo iný druh syra.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.