Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Placky v teplovzdusnej friteze.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 350 - 400 g zemiakov
  • 1 vajce
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky umyte, ošúpte a znova dôkladne umyte. Cibuľu si ošúpeme. Zemiaky môžete nastrúhať ručne na jemnom strúhadle alebo použiť praktické kuchynské prístroje, mne napríklad veľmi vyhovuje zemiaky rozmixovať. Zemiaky nakrájajte na vhodné kúsky a vložte do mixéra. Rozdrvenú zemiakovú hmotu dajte na sitko a nechajte odtiecť zemiakovú tekutinu. Čím viac zemiaky pretlačíte, tým menej múky budete musieť pridať do zemiakového cesta.

2. Krok

Vyžmýkanú zemiakovú hmotu dáme do misky, cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle, zašľaháme vajce, pridáme soľ. Všetko premiešajte, pridajte múku a znova premiešajte, kým sa nedosiahne homogénne zemiakové cesto.

3. Krok

Vezmite zapekaciu misu vhodnú do teplovzdušnej fritézy - ja mám silikónovú. Spodok formy namažte rastlinným olejom. Po častiach lyžicou pridávajte zemiakovú zmes a vytvorte placky .

4. Krok

Presuňte naplnenú formu do nádoby fritézy. Fritézu je lepšie predhriať na teplotu 200°C, pečenie placiek potom zaberie menej času. Zemiakové placky som piekla vo vzduchovej fritéze na 200°C asi 8-10 minút z jednej strany. Potom som vybrala formu a zemiakové placky som otočila na druhú stranu a piekla ešte 5 minút. Čas pečenia závisí od toho, ako máte radi placky upečené, preto sa riaďte svojím vkusom a sami si kontrolujte čas procesu.

5. Krok

Placky podávajte horúce s kyslou smotanou. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1056 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.