- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Zemiakový kastról s kuracím mäsom
Zemiakový kastról s kuracím mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 400 g kuracie prsia
- 1 balenie smotanovej omáčky na kuracie prsia Knorr
- 400 g zemiakov
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g tvrdého syra
- 80 ml oleja
- 1 cibuľa
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájajte cibuľu, opečte ju v hrnci, pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso, chvíľu opečte, pridajte nakrájané zemiaky. Všetko smažte, občas premiešajte, kým zemiaky nie sú trochu priesvitné.. Potom pridáme smotanu zmiešanú s omáčkou, privedieme do varu a vložíme do ohňovzdornej nádoby, pričom všetky suroviny zarovnáme. Kastról navrchu posypte syrom, zabaľte do alobalu a vložte do rúry predhriatej na 190 °C na 40 minút. Desať minút pred koncom pečenia alobal odstránime, aby sa syr mohol zapiecť. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
436 videní