Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Urobte si sami chrumkavé krokety. Je to ľahké a lacné

Urobte si sami chrumkavé krokety. Je to ľahké a lacné
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Urobte si sami chrumkavé krokety. Je to ľahké a lacné Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Mrazené síce kúpite v každom supermarkete, ale chuť domácich krokiet nič neprekoná. Na prípravu nie sú nijako zložité – ich základom je obyčajná zemiaková kaša.

O zemiakoch by sa dali písať dlhé ódy. Sú výživné, zdravé, majú málo kalórií a dajú sa z nich pripraviť desiatky rôznych jedál – slaných aj sladkých. Výhodou je aj ich nízka cena, za pár korún tak nasýtite celú rodinu. Navyše sú výborné nielen ako príloha, v správnej úprave poslúžia pokojne ako hlavný chod. A platí to aj o domácich kroketách.

Z obyčajných zemiakov urobte pochúťku, po ktorej sa zapráši. Vo videu nájdete postup krok za krokom:

Chuťové experimenty

Krokety môžete podávať k pečenému alebo dusenému mäsu, výborne chutia aj v kombinácii so zverinou. Pokiaľ k nim nachystáte jednoduchý dip z tvarohu, môžete ich servírovať aj ako jednoduchú večeru alebo pohostenie pre návštevy. Pokojne si vyhrajte aj s náplňami – do základného cesta je možné pridať obľúbený syr, nakrájanú šunku, slaninu, tuniaka, sušené paradajky alebo bylinky. Na vyprážanie je najlepší fritovací hrniec, ale ak ho nemáte, vystačíte s rajnicou a vyššou vrstvou oleja. A ak preferujete zdravší variant, upečte ich v rúre alebo teplovzdušnej fritéze.

Domáce zemiakové krokety so syrom

Doba prípravy: 45-60 minút

Ingrediencie:

700 g zemiakov (varný typ B alebo C)
30 g masla
2 žĺtky
5 lyžíc strúhaného syra
1 rozšľahané vajcia
hrubá múka
strúhanka
soľ

Príprava:

1) Zemiaky olúpte, nakrájajte na kocky a vložte ich do studenej osolenej vody. Varte asi 15 minút, kým úplne nezmäknú.

2) Zlejte všetku vodu, pridajte maslo a zemiaky dôkladne rozšťuchajte na kašu. Potom ju nechajte 5-10 minút vychladnúť.

3) Do kaše vmiešajte žĺtky, syr a prisypte tri lyžice hrubej múky. Pokiaľ bude cesto riedke, pridajte múku navyše.

4) Rukami vytvarujte guličky alebo valčeky. Namočte ich do rozšľahaného vajcia a potom obaľte v strúhanke.

5) V rajnici rozohrejte vyššiu vrstvu oleja a krokety osmažte zo všetkých strán dozlatista. Môžete ich tiež piecť v rúre, a to 15-20 minút pri 170 ºC.

Zdroj: www.jocooks.comwww.bbcgoodfood.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.