- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čokolada
- Ľadová symfónia
Ľadová symfónia
- Kusov: 24
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 8 bielkov
- 10 lyžíc cukru
- 10 lyžíc polohrubej múky
- 150 g pražených lieskových orieškov
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
- čokoládová poleva:
- 150 g horkej čokolády
- 50 g masla
- Žltkový krém:(základný)
- 8 žĺtkov
- 10 lyžíc cukru
- 350 g masla
- Žltý krém:
- 500 ml mlieka
- 1 lyžica cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice škrobu
- Tmavý krém:
- 500 ml mlieka
- 1 lyžica cukru
- 40 g čokolády na varenie
- 1 čokoládový puding
- 2 lyžice škrobu
- 250ml šľahačkovej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme bielka s cukrom a pridáme potom múku .Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Lieskové oriešky nasekáme a posypeme nimi cesto.Pečieme na 170°C cca 20 - 25 minút.Po upečení hneď cesto polejeme šľahačkovou smotanou v ktorej si rozrobíme vanilkový cukor.
2. Krok
Keď nám piškóta vychladne prelejeme ju pripravenou čokoládovou polevou.
3. Krok
pripravíme si základná krém:Žĺtka vymiešame nad parou vo vodnom kúpeli s cukrom až do zhustnutia.Potom necháme úplne vychladnúť..Vyšľaháme si maslo, do ktorého postupne po lyžičkám prihadzujeme žĺtkovú zmes.
4. Krok
Uvaríme si najskôr vanilkový puding.potom čokoládový.Ten čokoládový pripravíme najskôr roztopením čokolády v mlieku.Potom je postup taký istý ako pri vanilkovom pudingu.Do pudingov potom rozdelíme na polovicu základný krém a poriadne prešľaháme.
5. Krok
Začneme vrstviť..najskôr natrieme piškótu žltým krémom , potom čokoládovým ,nakoniec vyšľahanou šľahačkou.Vrch dozdobíme sekanými orieškami a čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1022 videní