- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Minion torta
Minion torta
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:15 hod
http://kolaci.eu/minjon-torta/
Autor: Adel Smajlovic
Suroviny
- 1 Vrstva:
- 5 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 200 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžica polohrubej múky
- 2 Vrstva:
- 5 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 200 g pražených mletých lieskovcov
- 1 lyžica polohrubej múky
- 3 Vrstva:
- 5 bielkov
- 150 g cukru
- 200 g mletých mandlí
- 1 lyžica polohrubej múky
- Krém:
- 15 žĺtkov
- 15 polievkových lyžíc cukru
- 100 g čokolády
- 300 g masla
- Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády na varenie
- 6 lyžíc oleja
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si plech na pečenie veľkosť 20 x 33.Tú vystelieme papierom na pečenie.
2. Krok
najskôr si pripravíme mandle a lieskové orechy..oriešky pečieme v rúre a potom ošúpeme :.pôjde to ľahko keď budú dobre upražené..Ja ich dávam do utierky a trochu pošúcham.Šupinka sama odskočí..
3. Krok
mandle zalejeme horúcou vodou resp vriacou a potom ošúpeme..Tie potom tiež opražíme vo vyhriatej rúre..
4. Krok
Postup je rovnaký pri všetkých troch piškótach..Najskôr vyšľaháme bielka do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme na sneh..Potom opatrne vmiešame orechy alebo mandle a nakoniec 1 lyžicu múky..
5. Krok
Pečieme pri 180 °C 20 minút.
6. Krok
Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia.. Potom primiešame čokoládu.Keď sa zmes prepojím odstavíme a necháme úplne vychladnúť..Nakoniec primiešame maslo ktoré by malo mať rovnakú teplotu ako krém..
7. Krok
Plníme najskor plát vlašských orechov, potom mandlí a nakoniec lieskový plát. Potrieme celý zákusok s plnkou aj zvrchu aj po obvode..Dozdobíme Ďalej podľa vlastnej fantázie..Ak vám zostane krém skúste k nemu pridať ešte trochu rozpustenej čokolády a tak dozdobiť,alebo len jednoducho pofŕkajte vrch roztopenou čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8503 videní