- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Azu po tatársky
Azu po tatársky
- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 300 g hovädzieho mäsa
- 30 g masla
- 30 g rajčinového pretlaku (môžu byť aj kúsky rajčín)
- 100 g sterilizovaných sladkokyslých uhoriek
- 300 g zemiakov
- 70 g cibule
- soľ
- korenie, mletá červená paprika
- cesnak
- 1 mrkva
Postup prípravy
1. Krok
Hovädziem mäsko, najlepšie zo stehna nakrájame na kúsky cca 2x 4 cm.Taktiež nakrájame cibuľu na kocky, zemiaky na krížalky, uhorky na kocky alebo plátky,mrkvu na tenké plátky.
2. Krok
Hovädzie mäsko si oreskujeme na masle kým sa nám nezatiahne.Pridáme cibuľu, paradajkový pretlak ,lyžičku mletej červenej papriky , mrkvu podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do polomäkka.Samozrejme osolené a okorenené..
3. Krok
Keď je mäsko polomäkké pridáme paradajky , nakrájamé uhorky a dodusíme..nakoniec dochutíme cesnakom, môžete pridať petržlenovú vňať,a aj feferónky pokiaľ máte radi pikantné..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10354 videní