- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Maďarské langoše
Maďarské langoše
- Kusov: 25
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 45min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 g zemiakov
- 500g polohrubej múky
- 250 ml vlažného mieka
- 1 č.l soli
- 1 p.l cukru
- 20 g droždia
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky uvarte v šupke, nechajte vychladnúť, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
2. Krok
Z mlieka, cukru, droždia a troch polievkových lyžíc múky si pripravte kvások a nechajte ho nakysnúť. V mise zmiešajte zvyšnú múku so zemiakmi, pridajte kvások, vypracujte hladké cesto a nechajte ho na teplom mieste asi 30 minút vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
3. Krok
Na pomúčenej doske si cesto rozdeľte na niekoľko malých bochníkov potom z nich tvarujte okrúhle, tenké langoše. Smažte na panvici kde je mnoho oleja (musia plávať) maximálne minútu z každej strany. Presuňte ich na kuchynskú utierku, odsajte prebytočný tuk a podávajte s tým, na čo máte chuť.
4. Krok
Úplná klasika je langoš potretý pretlačeným cesnakom, kečupom a posypaný strúhaným syrom.Fantázii sa ale medze nekladú. Dajte si ho s kyslou smotanou, jarnou cibuľkou, údeným, bryndzou alebo čímkoľvek podľa ľubovôle. Langoše navyše skvele chutia aj na sladko - s džemom, lekvárom, nutellou, marmeládou, tvarohom alebo len posypané škoricovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
36 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
89605 videní