- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Karpatka II
Karpatka II
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 250 ml vody
- štipka soli
- 100 g masla
- 150 g polohrubej múky
- 4 vajcia
- tuk a múka na plech
- Krém:
- 310 ml mlieka
- 120 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g zlatého klasu
- 1 pl hladkej múky
- 200 g masla
Postup prípravy
1. Krok
rúru predhrejeme na 200 °C.Do hrnca dáme vodu, soľ maslo a ohrievame až kým sa maslo nerozpustí.Potom naraz vysypeme múku a cesto ďalej miešame , odpaľujeme až zbelie a prestane sa lepiť na dno hrnca.
2. Krok
Cesto potom preložíme do misy a za stáleho miešania pridávame vajcia jedno po druhom.Miešame kým sa vajcia nezapracujú..
3. Krok
Cesto natrieme na plech ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Pečieme kým nezozlatne a nenafúkne sa.
4. Krok
Po upečení necháme vychladnúť.
5. Krok
V hrnci zmiešame 250 ml mlieka, 60 g cukru a vanilkový cukor.Zahrejeme do bodu varu a potom vlejeme zmes zlatého klasu a múky rozmiešaných v troche mlieka.Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.Potom odstavíme a necháme vychladnúť..
6. Krok
Maslo so zvyšným cukrom vyšľaháme do peny a po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding.Krém musí byť nadýchaný..
7. Krok
Vychladnutý plát si predelíme na polovicu a jednu časť natrieme krémom.priklopíme druhým plátom a jemne pritlačíme.Necháme potom koláčik v chladničke zatuhnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5918 videní