- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Čarovanie s čokoládou
Čarovanie s čokoládou
Čokoládové misky
Horkú čokoládu si nasekáme na malé kúsky,
dáme ju do antikórovej misky a postavíme ju na hrniec s vodou (hladina by sa nemala dotýkať dna našej misky).
Privedieme k varu a ihneď stiahneme na mierny plameň.
Za stáleho miešania by sa nám mala čokoláda rozpustiť do hladkej hmoty.
Akonáhle je čokoláda dokonale hladká, zložíme jej z vodného kúpeľa a necháme ju vychladnúť.
Čokoláda by mala mať takú teplotu, aby sme v nej boli schopní udržať prst.
Ak by sme totiž nafúknutý balónik namáčali do príliš teplej čokolády, mohol by nám explodovať.
Balóniky nafúkneme do veľkosti pomaranča.
Na plech vyložený papierom na pečenie si s pomocou lyžice vytvoríme 8 čokoládových koliesok,
ktoré budú tvoriť základňu našich čokoládových mištičiek.
Kolieska robíme v dostatočných rozostupoch.
Rozpustenú čokoládu prelejeme do nádoby, ktorá je o trochu väčšia ako veľkosť našich nafúknutých balónikov.
Spodnú polovicu každého balónika namočíme do čokolády,
necháme trochu odkvapkať prebytočnú čokoládu a postavíme ho na čokoládové koliesko.
Čokoládové mištičky necháme zatuhnúť pri izbovej teplote a potom ich dáme vychladiť do chladničky.
Tesne pred odstraňovaním balónikov ju dáme na zhruba 5 minút do mrazničky.
Vždy si vyberieme z mrazničky iba jednu mištičku, balónik vypustíme.
Potom ho pomaly odlepíme od stien čokoládové mištičky.
Po odstránení balónikov dáme všetky čokoládové mištičky späť do chladničky.