- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čokolada
- Matadorky
Matadorky
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 150 g čokolády na varenie
- 70 g masla
- 80 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 1 lyžica polohrubej múky
- krém:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 4 žĺtka
- 100 g práškového cukru
- 100 g bielej čokolády
- 100 g čokolády na varenie
- 1 lyžica kakaa
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu si roztopíme spolu s maslom.Ochladíme.Žĺtka vymiešame s cukrom do peny pridáme múku a prilejeme čokoládové maslo.Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
2. Krok
Nalejeme na plech ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Pečieme pri 160 °C asi 30 minút.
3. Krok
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom.Zmes šľaháme asi 15 minút o tuha.Rozdelíme na dve časti.Do jednej primiešame tmavú čokoládu a do druhej bielu.Musíme miešať kým sa čokolády neprepoja so žĺtkami.Potom necháme úplne vychladnúť.Vychladnuté premiešame šľahačom ..Zvlášť vyšľaháme šľahačku rozdelíme ju do obidvoch čokolád a ešte spolu premiešame..
4. Krok
Na piškótu najskôr nanesieme krém z tmavej čokolády a potom z bielej..Vrch zákuska dozdobíme nastrúhanou čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20550 videní