- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Hovädzí guláš po rakúsky
Hovädzí guláš po rakúsky
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:20 hod
David Winter, majiteľ e-shopu s najväčším online portfóliom špičkového slovenského vína, WineExpert.sk, k tomuto jedlu odporúča:
Francúzsko, Maison Bouey, Bordeaux, Merlot, 2012, červené, suché.
Toto víno sa výborne hodí k množstvu rozličných druhov mäsa pripravených na rôznorodé spôsoby, ale aj k syrom. Má harmonickú arómu, v ktorej sa sa ovocie snúbi s korením.
Suroviny
- 1 krajec chleba (najlepšie čierny)
- štipka čili
- 4 lyžice oleja
- 1 kg hovädzieho mäsa v celku (lopatka,krk)
- 1 bobkový list
- 1 lístok ligurčeku
- lyžička majoránu
- 2 lyžičky mletej červenej papriky
- štipka mletého čierneho korenia
- podlievame hovädzím vývarom alebo vodou
- soľ
- 5 cibúľ väčších
Postup prípravy
1. Krok
Umyjeme a osušíme si mäso..Potom ho nakrájame na kocky cca 4x4 cm..Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji,pridáme mletú červenú papriku a premiešame..Teraz pridáme mäso a nacháme zatiahnuť..Podlejeme vodou alebo vývarom..
2. Krok
Ak varíme v tlakovom hrnci stačí nám zaliať tesne nad mäso, ak varíme v obyčajnom hrnci tak 7 cm nad mäso..Pridáme koreniny a krajec chleba, prikryjeme a varíme.V tlakovom 30 - 40 minút..v obyčajnom do 2 hodín.
3. Krok
Podlievame podľa potreby vodou.Pred dovarením nesmie byť vody viac ako 1 cm nad povrch mäsa.Je dobré potom mäso vybrať, a tyčovým mixérom omáčku vymixovať aby sa cibuľa úplne stratila.Samozrejme nezabudnite vybrať bobkový list.))
4. Krok
Mäso vrátime a dochutíme..Podávame s knedlíkom..Najlepšie sa hodí žemľový..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
50927 videní