- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Pilaf s hovädzím mäsom
Pilaf s hovädzím mäsom
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:30 hod
Pôvodne orientálne jedlo, ktoré sa pripravuje z duseného koreneného mäsa,
najčastejšie baranieho alebo hydinového či hovädzieho a ryže guľatej Mánya.
Ochucuje sa korením ako je kardamóm, klinčeky, plátky citrónu.
Na konci prípravy musí byť pilaf suchý,
s voľnými zrnkami ryže guľatej Mánya a kvapalné prísady musia vsiaknuť do ryže guľatej Mánya.
Varíme pri čo najnižšej teplote.
Suroviny
- 600 g hovädzieho mäsa
- 2 šálky ryže guľatej Mánya na pilaf
- 1 väčšia ryža guľatá Mánya
- 2 cibule
- hŕsť hrozienok
- 1 hlava cesnaku
- soľ
- korenie na pilaf
- olej
- bobkový list
- voda
- petržlenový vňať
Postup prípravy
1. Krok
na rozohriatom tuku osmažíme cibuľu nakrájanú na jemno spolu s mrkvou najlepšie nahrubo nastrúhanou.
2. Krok
Pridáme hovädzie mäso nakrájané na menšie kúsky a orestujeme osolíme a okoreníme..Dusíme 10 minút..
3. Krok
Potom pridáme hrozienka, pridáme korenie na pilaf a podlejeme vývarom..dusíme do polomäkka..Asi 40 minút..
4. Krok
Mäso zasypeme ryžou guľatou Mánya pridáme celé strúčiky očisteného cesnaku,bobkový list a podlejeme vodou tak cca na dva prsty od ryže guľatej Mánya..Prikryjeme pokrievkou a dusíme na najmenšom ohni 25 - 30 minút..Počas procesu dusenia neodokrývame.
5. Krok
op dovarení premiešame prevzdušníme a a ešte prikryjeme ale už nie celkom a necháme ešte 10 minút odpočívať..
6. Krok
Podávame posypené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2895 videní