- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Zeleninové soté
Zeleninové soté
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 2 baklažány
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 mrkva
- 3 - 4 väčšie paradajky
- 1/2 šálky zeleného hrášku
- petržlenová vňať
- bazalka
- 3 strúčiky cesnaku
- chilli korenie
- zmes 4 korenín
- soľ
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Z papriky si odstránime semienka .Baklažán, papriky a cuketu si nakrájame na kocky.cca 1x1..Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle alebo pokrájame na kocky 0,5 cm..Taktiež cibuľu očistíme a najemno nakrájame..Zohrejeme si panvicu s hrubším dnom a najskôr orestujeme baklažány..Tie bez oleja..
2. Krok
Tie len zprudka opražíme nasucho a preložíme do hlbokej misy.Potom do panvice dáme trochu oleja a restujeme postupne ostatnú zeleninu..Najskôr teda cukety, potom papriky cibuľu a nakoniec mrkvu..Všetko prekladáme do misky kde máme baklažán..
3. Krok
Možno sa pýtate prečo všetko robiť extra, ale každá zelenina má inú dobu prípravy tak by sa mohlo stať že cuketa by bola rozvarená a mrkva ešte tuhá..
4. Krok
Paradajky je dobré pred prípravou oblanžírovať..To znamená zbaviť ich kože..Môžete urobiť tak, že ich jemne do kríža cez kožu narežete a zabaríte vriacou vodou..Oni sa potom ľahko šúpu..
5. Krok
Rajčiny nakrájame na menšie kocky.K paradajkám na panvičke pridáme aj bazalku a chilli a najemno nasekaný alebo pretlačený cesnak.Privedieme k varu ..Keď sa nám vydusí prebytočná šťava pridáme aj ostatnú zeleninu a na záver aj hrášok.
6. Krok
Dochutíme soľou a korením a dusíme do 10 minút..Toto jedlo môžete podávať samostatne pokiaľ máte radi BOSORKA príchuť do jedálriánsku kuchyňu, alebo potom ako prílohu k mäsitým pokrmom.. Alebo podávať v miskách z ražného chleba s volským okom z prepeličieho vajíčka..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4603 videní