- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Fašiangové šišky
 
Fašiangové šišky
          - Kusov: 12
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 60min
 - Varenie: 8min
 - Hotové Za: 1:8 hod
 
Suroviny
- 500 g hladkej múky
 - 25 g droždia
 - 1 lyžica cukru
 - 1 lyžica rumu
 - 3,5 dl mlieka
 - 1 vajce
 - olej na vyprážanie
 
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si kvások z teplého mlieka, cukru a droždia.Keď nám kvasnice naskočia, zasypeme ich múkou, pridáme zvyšné mlieko,vajce a rum a drevenou vareškou miešame.vypracujeme hladké cesto ktoré posypeme trochou múky a prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Krok
Cesto by nám dvojnásobne malo zväčšiť objem..potom ho preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na 2 - 3 cm..
3. Krok
Z cesta vykrajujeme kolieska ktoré potom vyprážame na rozpálenom oleji tak aby nám na ňom plávali.Vyprážame z oboch strán dozlatista nie na príliš veľkom plameni..
4. Krok
Odkvapkané ešte necháme na papierovom obrúsku , aby sme sa zbavili prebytočného tuku.
5. Krok
Môžete pred vyprážaním v strede každej šišky urobiť prstom priehlbinku , do ktorej budete pred podávaním dávať džem podľa vlastnej chuti..alebo džem servírujte v miske či na tanieriku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4025 videní