- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Fašiangové šišky
Fašiangové šišky
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 8min
- Hotové Za: 1:8 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 25 g droždia
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica rumu
- 3,5 dl mlieka
- 1 vajce
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si kvások z teplého mlieka, cukru a droždia.Keď nám kvasnice naskočia, zasypeme ich múkou, pridáme zvyšné mlieko,vajce a rum a drevenou vareškou miešame.vypracujeme hladké cesto ktoré posypeme trochou múky a prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Krok
Cesto by nám dvojnásobne malo zväčšiť objem..potom ho preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na 2 - 3 cm..
3. Krok
Z cesta vykrajujeme kolieska ktoré potom vyprážame na rozpálenom oleji tak aby nám na ňom plávali.Vyprážame z oboch strán dozlatista nie na príliš veľkom plameni..
4. Krok
Odkvapkané ešte necháme na papierovom obrúsku , aby sme sa zbavili prebytočného tuku.
5. Krok
Môžete pred vyprážaním v strede každej šišky urobiť prstom priehlbinku , do ktorej budete pred podávaním dávať džem podľa vlastnej chuti..alebo džem servírujte v miske či na tanieriku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3995 videní