Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kinder Maxi King torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kinder Maxi King torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 2 vajcia
  • 70 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 2 dcl mlieka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 1 lyžička vanilkovej alebo orechovej arómy
  • 50 g mletých lieskových orieškov
  • 50 g nastrúhanej čokolády
  • 170 g hladkej múky
  • čokoládové mlieko na preliatie piškóty
  • Krém:
  • 3 dcl smotany na šľahanie
  • 2 grécke biele jogurty
  • 1 lyžica vanilkovej arómy
  • Karamel:
  • 150 g cukru
  • 0,8 dcl smotany na šľahanie
  • 30 g masla
  • Ganache:
  • 1,2 dcl smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cesto vymiešaním najskôr bielok s cukrom do tuhého snehu..Potom pridávame po jednom žĺtka a po každom dobre premiešame.

2. Krok

V inej miske si zmiešame olej , mlieko prášok do pečiva,kakao a arómu.K tejto zmesi n viac krát pridáme vyšľahané vajcia.Nakoniec už len drevenou vareškou pridáme múku s orieškami a s čokoládou..

3. Krok

Zmes cesta vylejeme do tortovej formy 24 ø ktorú si predtým dobre vymastíme alebo vyložíme s papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút..Kontrólujeme špáradlom..Po upečení ešte horúci korpus prelejeme čokoládovým mliekom..

5. Krok

Krém si pripravíme vyšľahaním šľahačky potom k nej pridáme jogurt vanilkovú arómu a krátko premiešame.Podľa chuti môžete osladiť práškovým cukrom.

6. Krok

Upečený a vychladnutý potrieme celý z polovicou krému..Druhú časť krému si dáme do cukrárskeho vrecka a po obvode naplníme do polovice torty..(mal by byť stred vynechaný)

7. Krok

Pripravíme si karamel ktorý sa bude nalievať práve do vynechaného stredu..Rozpustíme cukor a upálime ho na karamel..Potom ho odstránime z plameňa a pridáme trochu vlažnej šľahačky.premiešame vrátime na oheň a pridáme aj zbytok..miešame až kým sa zmes neprepojí.Potom odstránime z plameňa a pridáme maslo..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu..karamel by mal zostať tekutý ale mal by zhustnúť..Nalejeme ho do stredu a dáme do mrazničky aspoň na 15 - 20 minút zatuhnúť..Potom vyberieme a zatrieme zvyšným krémom..

8. Krok

Tortu dáme na 1 - 2 hodiny do chladničky a nakoniec prelejeme s ganache ktorú si pripravíme rozpustením čokolády v smotane..Dozdobíme nahrubo nasekanými lieskovými orieškami...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

26 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26182 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.