- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Kinder Maxi King torta
Kinder Maxi King torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:
- 2 vajcia
- 70 g práškového cukru
- 1 dcl oleja
- 2 dcl mlieka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- 1 lyžička vanilkovej alebo orechovej arómy
- 50 g mletých lieskových orieškov
- 50 g nastrúhanej čokolády
- 170 g hladkej múky
- čokoládové mlieko na preliatie piškóty
- Krém:
- 3 dcl smotany na šľahanie
- 2 grécke biele jogurty
- 1 lyžica vanilkovej arómy
- Karamel:
- 150 g cukru
- 0,8 dcl smotany na šľahanie
- 30 g masla
- Ganache:
- 1,2 dcl smotany na šľahanie
- 100 g čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cesto vymiešaním najskôr bielok s cukrom do tuhého snehu..Potom pridávame po jednom žĺtka a po každom dobre premiešame.
2. Krok
V inej miske si zmiešame olej , mlieko prášok do pečiva,kakao a arómu.K tejto zmesi n viac krát pridáme vyšľahané vajcia.Nakoniec už len drevenou vareškou pridáme múku s orieškami a s čokoládou..
3. Krok
Zmes cesta vylejeme do tortovej formy 24 ø ktorú si predtým dobre vymastíme alebo vyložíme s papierom na pečenie.
4. Krok
Pečieme pri teplote 180°C cca 30 minút..Kontrólujeme špáradlom..Po upečení ešte horúci korpus prelejeme čokoládovým mliekom..
5. Krok
Krém si pripravíme vyšľahaním šľahačky potom k nej pridáme jogurt vanilkovú arómu a krátko premiešame.Podľa chuti môžete osladiť práškovým cukrom.
6. Krok
Upečený a vychladnutý potrieme celý z polovicou krému..Druhú časť krému si dáme do cukrárskeho vrecka a po obvode naplníme do polovice torty..(mal by byť stred vynechaný)
7. Krok
Pripravíme si karamel ktorý sa bude nalievať práve do vynechaného stredu..Rozpustíme cukor a upálime ho na karamel..Potom ho odstránime z plameňa a pridáme trochu vlažnej šľahačky.premiešame vrátime na oheň a pridáme aj zbytok..miešame až kým sa zmes neprepojí.Potom odstránime z plameňa a pridáme maslo..Necháme vychladnúť na izbovú teplotu..karamel by mal zostať tekutý ale mal by zhustnúť..Nalejeme ho do stredu a dáme do mrazničky aspoň na 15 - 20 minút zatuhnúť..Potom vyberieme a zatrieme zvyšným krémom..
8. Krok
Tortu dáme na 1 - 2 hodiny do chladničky a nakoniec prelejeme s ganache ktorú si pripravíme rozpustením čokolády v smotane..Dozdobíme nahrubo nasekanými lieskovými orieškami...
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
26 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26182 videní