Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchla roláda z piškót

reklama:
Piškótová roláda
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 10min

Biskotten bananen rolle_9874.jpg Biskotten bananen rolle_9875.jpg Biskotten bananen rolle_9876.jpg Biskotten bananen rolle_9877.jpg Biskotten bananen rolle_9878.jpg Biskotten bananen rolle_9879.jpg Biskotten bananen rolle_9880.jpg

 

reklama:

Suroviny

  • Budete potrebovať potravinársku fóliu
  • 20 ks dlhých piškót
  • 300 ml studeného mlieka
  • 4 lyžice polievkové nutelly
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 0,5 balíka vanilkového cukru
  • 2 banány
  • na ozdobenie:
  • 75 g tmavej čokolády
  • 75 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na pracovnú dosku si najskôr rozprestrieme fóliu a na ňu poukladáme piškóty v dvoch radoch po šírke.

2. Krok

Každú piškótu na pár sekúnd namočíme do mlieka a uložíme naspäť na fóliu.Necháme ich trochu odležať a môžeme ich aj zvrchu prikryť na pár minút fóliou.

3. Krok

V mikrovlnke si na pár sekúnd dáme zahriať nutellu aby sa nám ľahšie rozotierala a natrieme ňou piškóty..

4. Krok

Vyšľaháme si teraz šľahačku s vanilkovým cukrom a tú natrieme na nutellový krém..

5. Krok

Teraz prídu na rad banány ktoré si položíme na kraj rolády a potom za pomoci fólie zrolujeme a na koncoch fóliu pevne stiahneme.

6. Krok

Najlepšie je potom roládu počas noci nechať v chladničke zatuhnúť...

7. Krok

Čokoládu na polevu si pripravíme nad parou..najskôr zahrejeme smotanu na šľahanie a potom k nej pridáme nalámanú čokoládu..Miešame kým sa čokoláda nerozpustí a neprepojí sa so šľahačkou...

8. Krok

Necháme čokoládu chvíľu vychladnúť a keď má správnu konzistenciu polejeme ňou roládku...Krájame ju nožom namočeným v horúcej vode.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11582 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.