- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Pudingový žĺtkový krém
Pudingový žĺtkový krém
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 15min
Tento krém sa tiež volá anglický..
Používa sa do dezertov, je veľmi často používaný v tortách , zákuskoch, koláčoch ale aj v oblátkach a roládach.
Môže sa konzumovať za tepla ale aj za studena..
Suroviny
- 6 žĺtkov
- 500 ml mlieka
- 5 lyžíc cukru
- 2 lyžice hladkej múky alebo kukuričného škrobu
- 1 vanilkový struk
Postup prípravy
1. Krok
Rozšľaháme žĺtky v 1/3 cukru pridáme aj múku alebo škrob..
2. Krok
Mlieko nalejeme do hrnca a privedieme k varu.Pridáme aj pozdĺžne prerezaný vanilkový struk , ktorý vyškriabeme. lusk prihodíme do mlieka.Prisypeme aj zvyšný cukor..
3. Krok
Tenkým prúdom vlejeme mlieko do vaječno múčnej zmesi za stáleho miešania..Potom cez sitko precedíme a zahrievame na strednom ohni miešame metličkou.
4. Krok
Miešame až kým krém nezhustne a plameň znížime na minimum a varíme ešte 2 minúty..potom odstavíme.Prikryjeme fóliou aby sa nám nevytvorila koža a necháme vychladnúť..
5. Krok
Tento krém používame , alebo pridáme 70 g masla ktoré po vychladnutí k pudingu zašľaháme..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16731 videní