- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Tvarohovo – Nutelový cheescake
Tvarohovo – Nutelový cheescake
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 3:0 hod
Suroviny
- 120 g maslových sušienok, môžu byť aj čokoládové
- 2-3 polievkové lyžice kakaového prášku (možno vynechať)
- 100 g mäkkého masla a 1 lyžica masla
- 700-800 g jemného tvarohu
- 5 vajec
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 200 g mascarpone
- 1-2 lyžičky vanilkového extraktu (môže byť aj vanilkový cukor)
- 2 lyžice vanilkového pudingu
- 350-400 g Nutelly
- 50 ml smotany na šľahnaie
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky si rozdrvíme v kuchynskom robote. Potom pridáme maslo (100 g) a vymiešame. Môžeme pridať aj kakao (záleží to od toho, aké sme pridali sušienky (bledé alebo tmavé) a tiež záleží od toho, aký chceme mať korpus (bledý alebo tmavý) ). Hmotu vtláčame do tortovej formy. Samozrejme ako to pri cheesecake býva, aj na boky formy.
2. Krok
Pripravíme si tvarohovú plnku. Vymiešame vajcia s cukrom, potom pridáme tvaroh a mascarpone, práškový cukor a pudingový prášok. Všetko premiešame a potom rozdelíme na dve časti. Do prvej vmiešame vanilkovú esenciu a do druhej časti pridáme Nutellu (250-300 g).
3. Krok
Ak ste ešte nerobili mramor na tortu, tak do stredu formy dávate striedavo po lyžiciach plnky. Najskor lyžicu bielej, potom lyžicu tmavej plnky a to robíme stále dookola.
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 60 minút. Necháme pomaly chladnúť niekoľko hodín. Ja to robím tak, že mi koláč chladne pomaly v rúre pri otvorených dvierkach.
5. Krok
V poslednej fáze urobíme Nutellovú polevu. Zohrejeme Nutellu (100 g) s 1 lyžicou masla a so smotanou. Týmto prelejeme koláčik.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
37 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
160613 videní