Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
8eysmaabgjy.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 3 vajcia
  • 9 lyžíc cukru
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 6 lyžíc vody
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • jablkové suflé:
  • 10 jabĺk
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • 100 ml vody
  • 5 lyžíc cukru
  • 20 g želatiny + 100 ml vody
  • šľahačkové suflé:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 200 g kyslej smotany
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 10 g želatiny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia si oddelíme bielka od žĺtkov..Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny.Cukor pridávame postupne a za každou lyžicou poriadne prešľaháme.

2. Krok

Múku prášok do pečiva a škrob si preosejeme v samostatnej miske.Vyšľaháme si aj bielka do snehu

3. Krok

K vyšľahaným žĺtkam si primiešame múčnu zmes a premiešame do hladka.Potom zľahka primiešame bielka.len zospodu nahor drevenou vareškou.

4. Krok

Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie..Potom nalejeme cesto a rovnomerne rozotrieme.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút.Po vybratí z rúry necháme ešte 10 minút chladnúť vo forme a až potom vyklopíme.Necháme voľne chladnúť minimálne 2 hodiny.potom prekrojíme na polovicu.

5. Krok

Pripravíme si jablkové suflé.. Jablká si očistíme a nastrúhame alebo nakrájame na menšie kúsky.Pridáme vodu a cukor spolu s citrónovou šťavou a varíme 8 - 10 minút.

6. Krok

Necháme mierne vychladnúť a tyčovým mixérom vymixujeme na hladkú kašu.V studenej vode si zarobíme želatínu podľa návodu na obale a pridáme k jablkovému pyré.

7. Krok

Necháme trochu zatuhnúť (10 minút) v chladničke a potom nalejeme na spodný diel piškóty.Tú dáme ale najskôr naspäť do formy aby nám pyré držalo tvar..Potom dáme naspäť do chladničky.

8. Krok

Po zatuhnutí prikryjeme druhou časťou piškóty ..

9. Krok

Želatínu si rozpustíme vo vode a pripravíme podľa návodu na obale.

10. Krok

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme.Práškový a vanilkový cukor pridajte až pred došľahaním.Potom primiešajte aj kyslú smotanu a nakoniec želatínu.Smotanový krém rovnomerne natrite na piškótu a dajte do chladničky na pár hodín zatuhnúť Potom opatrne uvoľnite formu a tortu preneste na podnos..Podľa fantázie dozdobte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1957 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.