- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Trojčokoládová torta
Trojčokoládová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- korpus:
- 2 vajcia
- 90 g práškového cukru + 1 vanilkový
- 60 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
- tmavo-čokoládová pena:
- 6 g želatíny
- 70 ml mlieka
- 150 g horkej čokolády
- 150 g mascarpone
- 40 g práškového cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- mliečno-čokoládová pena:
- 6 g želatíny
- 70 ml mlieka
- 150 g mascarpone
- 150 g mliečnej čokolády
- 40 g práškového cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- Pena z bielej čokolády:
- 8 g želatíny
- 70 ml mlieka
- 150 g bielej čokolády
- 150 g mascarpone
- 30 g práškového cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- na pokropenie:
- 40 ml bailey
- 40 ml mlieka
- Na ozdobu:
- 100 g horkej čokolády
- 20 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si žĺtka od bielkov..Bielka vyšľaháme z polovicou cukru do snehu..
2. Krok
V inej miske si zas vyšľaháme žĺtka s ostatným cukrom aj s vanilkovým cukrom do peny.
3. Krok
Obe zmesi potom zľahka premiešame dohromady.Potom vmiešame múku ktorú si predtým spojíme v miske spolu s práškom do pečiva a s kakaom.Miešame zľahka zhora nadol.
4. Krok
Cesto dáme d tortovej formy na ktorej dno si vystrihneme podľa priemeru papier na pečenie.pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20 - 25 minút.
5. Krok
Upečený korpus z rúry vytiahneme a necháme vo forme postáť ešte 15 minút, až potom vyberieme a necháme úplne vychladnúť..Vychladnutý pokvapkáme zmesou baileys a mlieka.
6. Krok
Ideme si nachystať peny..do mlieka si namočíme želatínu.Necháme ju napučať potom zahrejeme maximálne na 60 °C.Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu.
7. Krok
Do roztopenej čokolády pridáme želatínu a rozmiešame ju metličkou. Mascarpone vymiešame s cukrom do hladka, a potom ho zmiešame s čokoládovou zmesou.nakoniec vmiešame šľahačku ktorú si predtým vyšľaháme.
8. Krok
krém natrieme na korpus , zarovnáme a dáme do chladničky.
9. Krok
Všetko zopakujeme so všetkými čokoládami..
10. Krok
Necháme potom v chladničke tuhnúť pár hodín, najlepšie cez noc.
11. Krok
Na druhý deň dozdobíme rozpustenou čokoládou s maslom vo vodnom kúpeli a s čokoládovými hoblinami.Fantázii sa medze nekladú..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9786 videní