- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jablková Štrúdľa
Jablková Štrúdľa
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 2 listy lístkového cesta, rozmrazeného na izbovú teplotu
- 2-3 veľké jablká (najlepšie kyslejšie)
- 1/2 lyžičky škorice
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- 1/2 šálky nasekaných orechov
- 3 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice strúhanky
- 1 vajce + 1 lyžička vody, zatrepať, tuk
Postup prípravy
1. Krok
Rozohreme rúru na 190 °C.
Ošúpeme, odstránime jadrá a nakrájame jablká.
2. Krok
Dáme do misy a premiešame so škoricou a hnedým cukrom.
Necháme pôsobiť 20 minút, aby jablká pustili šťavu.
3. Krok
V samostatnej miske zmiešame orechy, cukor a 2 lyžice strúhanky.
4. Krok
Rozbalíme jeden list cesta, posypeme orechovou zmesou a potom jablkami.
5. Krok
Pekne zrolujeme a zabalíme okraje cesta. Opakujeme aj z druhého cesta.
6. Krok
Preložíme okraj štrúdlí a dáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajcom.
7. Krok
Urobíme pozdĺžne rezy na obidvoch závinoch.
8. Krok
Pečieme pri 190 °C asi 40-45 minút dozlatista.
Podávame so zmrzlinou alebo so šľahačkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
14 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
47965 videní