- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- BAGELY S MARHUĽOVÝM DŽEMOM
BAGELY S MARHUĽOVÝM DŽEMOM
- Kusov: 16
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžička soli
- 20 g kvasníc
- 125 ml mlieka
- 125 ml vody
- 1 vajce
- 125 g masla
- na plnenie:
- marhuľový džem
- potretie:
- 1 vajce
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte droždie s jednou lyžičkou cukru.Pridajte teplú vodu aj vlažné mlieko.premiešajte vidličkou a nechajte 10 minút nech vám kvasnice naskočia.
2. Krok
Potom zmiešajte vo väčšej miske múku so zvyšným cukrom, so soľou.Pridajte kvasnice a vajce a vymieste hladké cesto.Cesto by malo byť mäkké a pružné.Nechajte cesto aspoň 30 minút kysnúť..
3. Krok
Z cesta urobíme potom 5 rovnakých bochníkov a tie necháme 10 minút podkysnúť.Maslo si rozdelíme na 4 casti..Z prvého bochníka vyvaľkáme kruh cca 15 cm priemer a potrieme ho prvým kúskom masla..Potom vyvaľkáme druhý kruh a ten priložíme na kruh potretý maslom.Vrchnú časť opäť potrieme druhým kúskom masla a tak urobíme z každým bochníkom až kým nám na vrchu nezostané posledný kus cesta bez masla..Takto navrstvené cesto necháme opäť 10 minút podkysnúť..
4. Krok
Plechy si vystelieme papierom na pečenie .Pracovnú plochu si pomúčime a pripravené cesto rozvaľkáme do väčšieho kruhu.Hrúbka cesta by mala byť 5 - 6 mm.kruh predelíme na 16 trojuholníkov.
5. Krok
Na každý dáme 1/2 lyžičky marhuľového džemu na širšiu časť a zvinieme do rohlíka.Potom poukladáme na plech.
6. Krok
Takto pripravené rožky teraz prikryjeme utoerkou a necháme kysnúť na teplom mieste 45 minút..
7. Krok
Potom vyhrejeme rúru na 200°C ,bagely potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 15 minút.Do zlatista.
8. Krok
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.Podávame na raňajky s čajíkom alebo s kávičkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3858 videní