Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelová pena🍨

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 – obnoveny 28.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

Karamelnyi muss 3.jpg Karamelnyi muss 4.jpg Karamelnyi muss 2.jpg Karamelnyi muss 5.jpg Karamelnyi muss 6.jpg Karamelnyi muss 7.jpg Karamelnyi muss 8.jpg

 

reklama:

Suroviny

  • 12 g želatíny v prášku
  • 30 ml vody
  • 350 g uvareného kondenzovaného mlieka
  • 4 žĺtky
  • 2 bielky
  • 100 g cukru
  • 300 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Želatínu si namočíme do vody a necháme ju napučať.

2. Krok

Kondenzované mlieko ktoré je dobré si aspoň deň dopredu uvariť si dáme do hrnčeka a ohrejeme ho asi na 40°C..Miešame ho metličkou a teplota by mala byť taká že keď si namočíte prst nepopáli vás..

3. Krok

Želatínu trochu zohrejeme a rozmiešame a potom ju vlejeme do kondenzovaného mlieka.

4. Krok

Žĺtka šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou s cukrom do peny.Teplota by nemala presiahnuť 60 °C aby nám žĺtka nezredli.

5. Krok

80 g cukru si dáme variť s 20 ml vody a uvaríme sirup.Voda nesmie veľmi vrieť a cukor sa musí úplne rozpustiť..potom odstavíme.Vyšľaháme si bielka, a tenkým prúdom prilievame cukrový sirup.Vyšľaháme na tuhý sneh.

6. Krok

Zvlášť si vyšľaháme šľahačku.

7. Krok

do vlažnej karamelovej hmoty si primiešame žĺtkovú zmes, miešame až kým sa nám všetko neprepojí, potom primiešame bielkový sneh, a nakoniec šľahačku.

8. Krok

Naša karamelová pena je hotová..Nalejeme ju do pohárikov v ktorých ju budeme aj servírovať..A dáme na pár hodín do chladničky zatuhnúť.Pred podávaním ozdobíme hoblinami čokolády alebo šľahačkou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5977 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.