- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Karamelová pena🍨
Karamelová pena🍨
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 12 g želatíny v prášku
- 30 ml vody
- 350 g uvareného kondenzovaného mlieka
- 4 žĺtky
- 2 bielky
- 100 g cukru
- 300 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Želatínu si namočíme do vody a necháme ju napučať.
2. Krok
Kondenzované mlieko ktoré je dobré si aspoň deň dopredu uvariť si dáme do hrnčeka a ohrejeme ho asi na 40°C..Miešame ho metličkou a teplota by mala byť taká že keď si namočíte prst nepopáli vás..
3. Krok
Želatínu trochu zohrejeme a rozmiešame a potom ju vlejeme do kondenzovaného mlieka.
4. Krok
Žĺtka šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou s cukrom do peny.Teplota by nemala presiahnuť 60 °C aby nám žĺtka nezredli.
5. Krok
80 g cukru si dáme variť s 20 ml vody a uvaríme sirup.Voda nesmie veľmi vrieť a cukor sa musí úplne rozpustiť..potom odstavíme.Vyšľaháme si bielka, a tenkým prúdom prilievame cukrový sirup.Vyšľaháme na tuhý sneh.
6. Krok
Zvlášť si vyšľaháme šľahačku.
7. Krok
do vlažnej karamelovej hmoty si primiešame žĺtkovú zmes, miešame až kým sa nám všetko neprepojí, potom primiešame bielkový sneh, a nakoniec šľahačku.
8. Krok
Naša karamelová pena je hotová..Nalejeme ju do pohárikov v ktorých ju budeme aj servírovať..A dáme na pár hodín do chladničky zatuhnúť.Pred podávaním ozdobíme hoblinami čokolády alebo šľahačkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5977 videní