- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Gaštanová roláda
Gaštanová roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 4 vajcia
- 125 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 80 g polohrubej múky
- 20 g kukuričného škrobu
- 40 g kakaa
- gaštanový krém
- 300 g gaštanového pyré
- 300 g mascarpone
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice rumu
- 100 ml mlieka
- 3 plátky želatíny
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si bielky do peny pridáme k nim 4 lyžice studenej vody a potom pridáme práškový cukor.
2. Krok
V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva s kakaom a so škrobom a striedavo pridávame k bielkam lyžicu múčnej zmesi vždy s jedným žĺtkom..Za každým poriadne prešľaháme.
3. Krok
Cesto potom nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút..Potom vyberieme plát vyklopíme odstránime papier a roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
4. Krok
Namočíme si želatínu do studenej vody..Medzitým si vymiešame mascarpone s gaštanovým pyré, pridáme cukor a vanilkový cukor a aj rum.
5. Krok
Rozpustenú želatínu zohrejeme v mlieku na malom plameni a potom premiešame v troche krému a pripojíme do ostatnej plnky.Vyšľaháme šľahačku.Trochu z vyšľahanej šľahačky si odložíme na ozdobenie ostatnú primiešame ku krému.Krém asi 3/4 nanesieme na piškótu a roládu zvinieme.Povrch tiež potrieme krémom,dozdobíme šľahačkou a podľa vlastnej fantázie dozdobíme buď to ochuteným gaštanovým pyré sformovaným do guličiek alebo len jednoducho posypeme nastrúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3295 videní