- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - roláda
 - Gaštanová roláda
 
Gaštanová roláda
          - Kusov: 1
 - Porcií: 6
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 15min
 - Hotové Za: 45min
 
Suroviny
- 4 vajcia
 - 125 g práškového cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 80 g polohrubej múky
 - 20 g kukuričného škrobu
 - 40 g kakaa
 - gaštanový krém
 - 300 g gaštanového pyré
 - 300 g mascarpone
 - 80 g cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 3 lyžice rumu
 - 100 ml mlieka
 - 3 plátky želatíny
 - 150 ml smotany na šľahanie
 
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si bielky do peny pridáme k nim 4 lyžice studenej vody a potom pridáme práškový cukor.
2. Krok
V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva s kakaom a so škrobom a striedavo pridávame k bielkam lyžicu múčnej zmesi vždy s jedným žĺtkom..Za každým poriadne prešľaháme.
3. Krok
Cesto potom nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút..Potom vyberieme plát vyklopíme odstránime papier a roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
4. Krok
Namočíme si želatínu do studenej vody..Medzitým si vymiešame mascarpone s gaštanovým pyré, pridáme cukor a vanilkový cukor a aj rum.
5. Krok
Rozpustenú želatínu zohrejeme v mlieku na malom plameni a potom premiešame v troche krému a pripojíme do ostatnej plnky.Vyšľaháme šľahačku.Trochu z vyšľahanej šľahačky si odložíme na ozdobenie ostatnú primiešame ku krému.Krém asi 3/4 nanesieme na piškótu a roládu zvinieme.Povrch tiež potrieme krémom,dozdobíme šľahačkou a podľa vlastnej fantázie dozdobíme buď to ochuteným gaštanovým pyré sformovaným do guličiek alebo len jednoducho posypeme nastrúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3782 videní