Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Gaštanová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 obnoveny 3.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 125 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g polohrubej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 40 g kakaa
  • gaštanový krém
  • 300 g gaštanového pyré
  • 300 g mascarpone
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice rumu
  • 100 ml mlieka
  • 3 plátky želatíny
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si bielky do peny pridáme k nim 4 lyžice studenej vody a potom pridáme práškový cukor.

2. Krok

V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva s kakaom a so škrobom a striedavo pridávame k bielkam lyžicu múčnej zmesi vždy s jedným žĺtkom..Za každým poriadne prešľaháme.

3. Krok

Cesto potom nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút..Potom vyberieme plát vyklopíme odstránime papier a roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.

4. Krok

Namočíme si želatínu do studenej vody..Medzitým si vymiešame mascarpone s gaštanovým pyré, pridáme cukor a vanilkový cukor a aj rum.

5. Krok

Rozpustenú želatínu zohrejeme v mlieku na malom plameni a potom premiešame v troche krému a pripojíme do ostatnej plnky.Vyšľaháme šľahačku.Trochu z vyšľahanej šľahačky si odložíme na ozdobenie ostatnú primiešame ku krému.Krém asi 3/4 nanesieme na piškótu a roládu zvinieme.Povrch tiež potrieme krémom,dozdobíme šľahačkou a podľa vlastnej fantázie dozdobíme buď to ochuteným gaštanovým pyré sformovaným do guličiek alebo len jednoducho posypeme nastrúhanou čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3295 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.