- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Rybací šalát
Rybací šalát
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Domáci rybací šalát má jednu veľkú výhodu …presne viete, čo obsahuje …
Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!
Originál recept TU
Suroviny
- 1 veľký pohár zavináče alebo filety (skrátka kyslé ryby)
- 1 pohár sterilizovanej zeleniny Moravanka (obsahuje mrkvu, uhorky, cibuľku, hrášok, zeler, feferónku)
- 1/2 malého pohára majonézy (majolka)
- 1/2 kelímka kyslej smotany
- lyžička práškového cukru
- čierne mleté korenie
Postup prípravy
1. Krok
Zavináče, alebo rybie filety zbavím kože a nakrájam na menšie kúsky, sterilizovanú zeleninu scedím (šťavu zatiaľ nevylievam) a uhorky a cibuľu nakrájam tiež na menšie kúsky. Ostatná zelenina zvykne byť nakrájaná na pekné malé kocky. Feferónku vyhadzujem, ale pokojne si ju tam dajte, ak máte radi pikantné. Môžete si tam nakrájať aj cibuľu, ktorá bola v zavináčoch. Pridám polovicu kelímka kyslej smotany (asi 100g), polovicu majolky (asi 100g), cukor, korenie a dobre zamiešam. Ak sa mi šalát zdá hustý, prilejem trochu nálevu zo sterilizovanej zeleniny a dobre premiešam. Dám na noc do chladničky, aby sa šalát rozležal a chute sa prepojili. Pokojne ho môžete urobiť trošku redší (ale zase nie moc), do rána v chladničke ešte zhustne (ryba aj zelenina do seba vtiahnu časť šťavy).
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7011 videní