Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šišky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Untitled 1 11.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 450 g polohrubej múky
  • 15 g čerstvého droždia
  • 3 lyžice cukru (50 g)
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 1 šálka teplého mlieka
  • 30 g rozpusteného masla
  • olej na vyprážanie
  • Na plnenie podľa chuti:
  • džem
  • nutella
  • puding
  • lekvár
  • Posypanie:
  • Práškový a vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si dáme do misky preosiatu múku .V strede urobíme jamku a rozdrobíme droždie.Zalejeme vlažným mliekom posypeme cukrom a počkáme kým kvasnice nenaskočia..Potom pridáme soľ, vajcia a rozpustené maslo a vymiesime cesto..Miesime až kým nieje cesto hladké a pružné.

2. Krok

Misku prekryjeme utierkou a dáme na teplé miesto poriadne vykysnúť aspoň na 1 hodinu.

3. Krok

Keď je cesto poriadne vykysnuté preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm.Vykrajujeme okrúhle šišky s priemerom cca 7 cm.Vhodný je na vykrajovanie aj pohár či šálka.Šišky potom prikryjeme opäť utierkou a necháme kysnúť ďalších 20 minút.

4. Krok

Do hrnca alebo do hlbokej panvice dáme rozpáliť dosť oleja aby nám šišky v ňom plávali.Vhadzujeme ich do horúceho oleja tak že palcom a prostredníkom vždy urobíme v strede menšiu priehlbinku. Opražíme šišky z oboch strán do zlatista ale nie na prudkom ohni aby ste ich nemali v strede surové..Odkladáme ich na papierovú utierku odkvapkať a potom ich naplníme plnkou na akú máte chuť..Klasicky je to džem..Potom ešte jemne poprášime cukrom a môžete podávať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1443 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.