- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - torta
 - Torta s karamelizovanými orechmi
 
Torta s karamelizovanými orechmi
          - Kusov: 1
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 25min
 - Hotové Za: 60min
 



















Suroviny
- 8 vajec
 - 160 g práškového cukru
 - 100 g mletých vlašských orechov
 - 160 g polohrubej múky
 - Krém:
 - 4 vajcia
 - 200 g cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 50 ml mlieka
 - 300 g masla
 - 1/2 karamelizovaných orechov
 - Karamelizované orechy:
 - 150 g cukru
 - 150 g vlašských orechov
 - Sirup:
 - 200 ml vody
 - 2 lyžice cukru
 - rum podľa chuti
 
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov.Najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny a potom pridáme cukor a šľaháme do snehu.Keď je sneh tuhý pridáme žĺtka jedno po druhom a za každým poriadne premiešame.Nakoniec vmiešame múku a mleté orechy.
2. Krok
Cesto nalejeme do pripravenej tortovej formy 26 priemer na ktorej dno si dáme papier na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25 minút. Skontrólujeme špajdlou. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 2 miestach aby nám vznikli tri piškóty.
3. Krok
Pripravíme si krém vyšľahním vajec s cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme mlieko a nad parným kúpeľom šľaháme až kým hmota nezhustne a nezosvetlie..Potom necháme vychladnúť.Po vychladnutí vyšľaháme a postupne pridávame zmäknuté maslo a šľaháme do peny.
4. Krok
Pripravíme si karamelizované orechy.Najskôr si v hrnci skaramelizujeme cukor ..Potom pridáme orechy a dobre premiešame. Použijeme celé polovice vlašských orechov. Karamelizované orechy dáme na plech a necháme vychladnúť. Potom ich preložíme do mixéra a zmixujeme..
5. Krok
Polovicu rozomletej karamelovo orechovej zmesi použijeme do krému a druhú polovicu použijeme na zdobenie.
6. Krok
Sirup pripravíme vymiešaním všetkých zložiek..
7. Krok
Sirupom pokropíme piškóty.Tie potom rovnomerne potrieme krémom a vrch posypeme karamelizovanou mrveničkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2700 videní