- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Torta s karamelizovanými orechmi
Torta s karamelizovanými orechmi
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 8 vajec
- 160 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 160 g polohrubej múky
- Krém:
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 ml mlieka
- 300 g masla
- 1/2 karamelizovaných orechov
- Karamelizované orechy:
- 150 g cukru
- 150 g vlašských orechov
- Sirup:
- 200 ml vody
- 2 lyžice cukru
- rum podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov.Najskôr si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny a potom pridáme cukor a šľaháme do snehu.Keď je sneh tuhý pridáme žĺtka jedno po druhom a za každým poriadne premiešame.Nakoniec vmiešame múku a mleté orechy.
2. Krok
Cesto nalejeme do pripravenej tortovej formy 26 priemer na ktorej dno si dáme papier na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25 minút. Skontrólujeme špajdlou. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 2 miestach aby nám vznikli tri piškóty.
3. Krok
Pripravíme si krém vyšľahním vajec s cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme mlieko a nad parným kúpeľom šľaháme až kým hmota nezhustne a nezosvetlie..Potom necháme vychladnúť.Po vychladnutí vyšľaháme a postupne pridávame zmäknuté maslo a šľaháme do peny.
4. Krok
Pripravíme si karamelizované orechy.Najskôr si v hrnci skaramelizujeme cukor ..Potom pridáme orechy a dobre premiešame. Použijeme celé polovice vlašských orechov. Karamelizované orechy dáme na plech a necháme vychladnúť. Potom ich preložíme do mixéra a zmixujeme..
5. Krok
Polovicu rozomletej karamelovo orechovej zmesi použijeme do krému a druhú polovicu použijeme na zdobenie.
6. Krok
Sirup pripravíme vymiešaním všetkých zložiek..
7. Krok
Sirupom pokropíme piškóty.Tie potom rovnomerne potrieme krémom a vrch posypeme karamelizovanou mrveničkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2629 videní