- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Pianíno torta
Pianíno torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 80 g cukru
- 50 g mletých vlašských orechov
- 25 g kakaa
- 80 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Krém na tortu:
- 40 g kukuričného škrobu alebo hladkej múky
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 500 ml mlieka
- 100 g masla
- Piškóta:
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 1 lyžička oleja
- 2 lyžice teplej vody
- 80 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- krém na piškótu:
- 150 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 150 g mletých vlašských orechov
- glazúra a krém na zdobenie:
- 250 g čokolády
- 50 g masla
- 200 ml smotany kyslej
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, s kakaom a s mletými orechmi.Cesto si buď to rozdelíme na dve časti a upečieme dva samostatné korpusy, alebo upečieme celé a potom vychladnutý korpus prerežeme na dve časti.Pečieme pri 180°C 25 minút..Kontrólujeme špáradlom.Samozrejme ak pečieme dva samostatné korpusy čas pečenia sa zníži..
2. Krok
Piškótu si pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom do peny.Potom pridáme trochu oleja a vodu..Na záver pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva .Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 32 x 39 cm .A pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.
3. Krok
Po upečení piškóty ju vyklopíme na práškovým cukrom posypanú utierku, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme.
4. Krok
krém na tortu si pripravíme tak, že v 50 ml mlieka si vmiešame škrob a ostatné mlieko s cukrom dáme variť.Keď sa mlieko rozvarí prilejeme vymiešaný škrob (alebo hladkú múku) a uvaríme hustý krém..Ten potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Po vychladnutí vyšľaháme maslo do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý puding.
5. Krok
Krém na piškótu:Maslo s čokoládou na miernom plameni rozpustíme.Potom odstavíme a vmiešame mleté orechy.Necháme vychladnúť a potom s krémom natrieme piškótu.Tú potom nakrájame na 4 cm pásy..
6. Krok
Prvý tortový korpus si natrieme 1/3 krému.Z jedného 4 cm pásu piškóty si urobíme malú roládku ktorú postavíme do stredu torty.Okolo nej budeme navíjať ostatné pásy dokola.potom vrch potrieme ďalšou časťou krému a položíme na vrch druhý tortový korpus..kraje torty potrieme zvyšným krémom.
7. Krok
Vrch torty potrieme čokoládovou glazúrou, ktorú si pripravíme roztopením čokolády a masla..Glazúru rozdelíme na dve časti a do jednej , keď vychladne primiešame kyslú smotanu..
8. Krok
Tortu dozdobíme krémom s čokolády a kyslej smotany..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3406 videní