Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Palacinkový tunel

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Palacinkový tunel
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Palacinky:
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • ak chcete čokoládové 2 lyžice múky nahradiť 2 lyžicami kakaa
  • 250 ml mlieka
  • 30 ml oleja
  • štipka soli + štipka cukru
  • Na tunel:
  • 9 listov želatíny alebo 15 g v prášku
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 polovíc broskýň z kompótu
  • 150 g tmavej čokolády
  • 150 ml smotany na polevu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme palacinky..Postup vám nebudem rozpisovať, myslím že palacinky ste už robili..Ak chcete čokoládové, 2 lyžice hladkej múky nahraďte kakaaom.

2. Krok

Krém si pripravíme v prvom rade namočením želatíny do studenej vody. 4 ks Broskyne z kompótu mixérom rozmixujeme na pyré.Potom k nim pridáme cukor, mascarpone, vanilkový cukor a všetko vymiešame.potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.

3. Krok

Namočenú želatínu zahrejeme podľa návodu ochladíme a vmiešame do krému.

4. Krok

Idem vrstviť..Použijeme formu na biskupský chlebíček alebo na srnčí chrbát..Ak nemáte , môžete použiť aj menšiu tortovú formu.vystelieme ju cez okraje potravinárskou fóliou.

5. Krok

Na dno nalejeme asi tak 1 - 1,5 cm krému.Palacinky naplníme trochou krému a dáme do každej pár broskýň nakrájaných na kocky.zvinieme alebo urobíme šatôčku.Ukladáme na krém.Prvú vrstvu palaciniek zakryjeme krémom a dáme ďalšiu vrstvu plnených palaciniek.Zakryjeme vrstvou krému a dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.

6. Krok

Pripravíme si vo vodnom kúpeli zo smotany a čokolády polevu..Tuhý dezert vyberieme z chladničky, vyklopíme z formy , odstránime fóliu a prelejeme čokoládovou polevou.

7. Krok

pri podávaní krájame namočeným nožom v teplej vode..môžete prizdobiť vyšľahanou šľahačkou a plátkami broskýň..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1197 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.