- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Palacinkový tunel
Palacinkový tunel
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Palacinky:
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky
- ak chcete čokoládové 2 lyžice múky nahradiť 2 lyžicami kakaa
- 250 ml mlieka
- 30 ml oleja
- štipka soli + štipka cukru
- Na tunel:
- 9 listov želatíny alebo 15 g v prášku
- 250 g mascarpone
- 400 ml smotany na šľahanie
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 6 polovíc broskýň z kompótu
- 150 g tmavej čokolády
- 150 ml smotany na polevu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme palacinky..Postup vám nebudem rozpisovať, myslím že palacinky ste už robili..Ak chcete čokoládové, 2 lyžice hladkej múky nahraďte kakaaom.
2. Krok
Krém si pripravíme v prvom rade namočením želatíny do studenej vody. 4 ks Broskyne z kompótu mixérom rozmixujeme na pyré.Potom k nim pridáme cukor, mascarpone, vanilkový cukor a všetko vymiešame.potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.
3. Krok
Namočenú želatínu zahrejeme podľa návodu ochladíme a vmiešame do krému.
4. Krok
Idem vrstviť..Použijeme formu na biskupský chlebíček alebo na srnčí chrbát..Ak nemáte , môžete použiť aj menšiu tortovú formu.vystelieme ju cez okraje potravinárskou fóliou.
5. Krok
Na dno nalejeme asi tak 1 - 1,5 cm krému.Palacinky naplníme trochou krému a dáme do každej pár broskýň nakrájaných na kocky.zvinieme alebo urobíme šatôčku.Ukladáme na krém.Prvú vrstvu palaciniek zakryjeme krémom a dáme ďalšiu vrstvu plnených palaciniek.Zakryjeme vrstvou krému a dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.
6. Krok
Pripravíme si vo vodnom kúpeli zo smotany a čokolády polevu..Tuhý dezert vyberieme z chladničky, vyklopíme z formy , odstránime fóliu a prelejeme čokoládovou polevou.
7. Krok
pri podávaní krájame namočeným nožom v teplej vode..môžete prizdobiť vyšľahanou šľahačkou a plátkami broskýň..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1197 videní