- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Palacinková torta s jahodami
Palacinková torta s jahodami
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 60 g roztopeného masla
- 6 lyžíc práškového cukru
- 3 vajcia
- 3 šálky mlieka
- 250 g tvarohu alebo mascarpone
- 80 ml smotany
- 150 g čerstvých jahôd
Postup prípravy
1. Krok
V hlbokej miske premiešajte preosiatu múku, roztopené maslo, 3 lyžice cukru (druhá polovica pôjde do plnky) a vajcia. Dôkladne premiešajte.
2. Krok
Nalejte mlieko postupne, najskôr jednu šálku, premiešajte ..Potom druhú znovu poriadne premiešajte a nakoniec tretiu..Malo by vám vzniknúť tekuté cesto bez hrudiek.
3. Krok
Cesto prelejte cez sitko a dajte do chladničky na 30 minút.
4. Krok
Zatiaľ čo cesto oddychuje, pripravte si krém. Do misy dajte tvaroh, pridajte zvyšné 3 lyžice cukru a dôkladne premiešajte šľahačom.Nalejte smotanu a miešajte kým sa nevytvorí homogénna hmota bez hrudiek. Krém je pripravený!
5. Krok
Vezmite cesto z chladničky, rozpáľte panvicu s malým množstvom masla a začnite odpekať palacinky. 3 minúty na jednej strane a 1 minútu na druhej strane stačí.
6. Krok
Hotové palacinky rozložte a počkajte, kým nevychladnú. Každú palacinku rozkrojíme na dve a potom na dve polovice. Z každej palacinky by mali byť 4 tenké prúžky.
7. Krok
Pripravíme si pás z palaciniek tak, aby sa nám okraje prekrývali a rozotrieme na pripravený pás krém.Poukladáme jahody nakrájané na plátky a zvinieme do rolády.
8. Krok
To isté urobte aj s ostanými palacinkami s tým že potom ovíjame okolo základnej rolády..Tú si postavíme na tanier alebo na podnos a po dokončení rukami mierne stlačíme.
9. Krok
Takto pripravenú palacinkovú tortu dáme na 30 minút do chladničky a potom nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.8 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4700 videní