- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Toffifee torta
Toffifee torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškótový korpus:
- 6 vajec
- 120 g tmavej čokolády
- 120 g polohrubej múky
- 160 g práškového cukru
- 120 g mäkkého masla
- 40 g práškového cukru k žĺtkam
- Prvý krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 g mliečnej čokolády
- Druhý krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 1 balenie krowiek
- bonbóny toffifee
- 100 g čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Dáme si roztopiť čokoládu na piškótu..Buď to vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.Zatiaľ si rozdelíme žĺtka od bielkov.
2. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom do snehu.A taktiež žĺtka si vyšľaháme d cukrom do peny.
3. Krok
do roztavenej čokolády pridáme maslo a miešame kým sa maslo úplne s čokoládou neprepojí.
4. Krok
K vyšľahaným žĺtkam opatrne prišľaháme metličkou roztopenú čokoládu, ale robíme to opatrne aby sa nám žĺtka nezrazili, pretože čokoláda je teplá.
5. Krok
Teraz primiešame k čokoládovej zmesi striedavo po lyžiciach vyšľahané bielka a preosiatu múku.Miešame len vareškou alebo stierkou a pohybmi zdola nahor aby cesto zostalo nadýchané..
6. Krok
Cesto nalejeme do tortovej formy ktorej dno si vyložíme s papierom na pečenie.Priemer 24.
7. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.
8. Krok
Upečený a poriadne vychladnutý tortový korpus si rozrežeme na tri rovnaké časti.
9. Krok
pripravíme si orieškový krém: Roztopíme si orieškovú čokoládu v smotane na šľahanie..necháme mierne vychladnúť .Krowky si nasekáme na menšie kúsky..Zmesou čokolády zalejeme prvý tortový korpus a na vrch rozsypeme polovicu nasekaných krowiek.Prikryjeme druhou časťou piškóty.
10. Krok
Teraz si pripravíme druhý krém veľmi jednoducho..Vyšľaháme smotanu s cukrom na šľahačku.2/3 šľahačky rozotrieme na korpus a posypeme druhou časťou nasekaných krowiek.Prikryjeme tretím korpusom.Dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.
11. Krok
V hrnčeku si zahrejeme 100 ml smotany na šľahanie a pridáme nalámanú čokoládu.Necháme chvíľu postáť a potom premiešame aby nám vznikla ganache.Mierne ju necháme vychladnúť, a potom pár lyžíc roztopenej čokolády primiešame ku krému zo šľahačky , ktorý nám zostal.Vyšľaháme šľahačom do hladka..
12. Krok
Vytiahneme tortu z chladničky, odopne ju z formy a potrieme po celom obvode aj po povrchu krémom. trochu krému si nechajte na zdobenie..Ganache ktorá nám zostala vylejeme do stredu torty ..
13. Krok
Krém ktorý nám zostal, dáme do cukrárskeho vrecka a dozdobíme podľa fantázie..taktiež na dekoráciu použijeme bonbóny Toffifee..Môžete použiť aj mleté oriešky alebo strúhanú čokoládu..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5920 videní