- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zemiaky
- Kysnutá haruľa
Kysnutá haruľa
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 1:15 hod
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:45 hod
Suroviny
- 500 g surových zemiakov
- 500 g uvarených zemiakov v šupe
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 50 g droždia
- soľ
- 125 ml mlieka
- cukor
- 150 - 200 g oškvarkov
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- majorán
- tuk na vymastenie plechu
Postup prípravy
1. Krok
Do malého množstva vlažného mlieka rozdrobíme kvasnice .Pridáme cukor a prikryjeme.Z nastrúhaných zemiakov(surových) scedíme vodu.Pridáme nastrúhané varené zemiaky,pretlačený cesnak, majoránku, múku, korenie soľ a vajcia s vykysnutým kváskom.Vymiesime cesto.
2. Krok
Nakoniec vmiešame nadrobno nasekané oškvarky, môžete použiť aj slaninu alebo údené mäso.
3. Krok
Cesto nalejeme do vymasteného pekáča a necháme asi 1 hodinu kysnúť.Potom pomastíme povrch a dáme do vyhriatej rúry upiecť dočervena.
4. Krok
Upečenú haruľu nakrájame.Je chutná studená aj teplá..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1449 videní