- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Ocho Classico
- Zubáč s opekanými zemiakmi
Zubáč s opekanými zemiakmi
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 filety zubáča s kožou
- hrsť čerstvého tymianu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 700 g nových zemiakov
- 3 PL olivového oleja Ocho Classico
- 1/2 citróna
Postup prípravy
1. Krok
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.
2. Krok
Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.
3. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka.
4. Krok
Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.
5. Krok
Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.
6. Krok
Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1082 videní