- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- plnka
- Maková plnka do koláčov
Maková plnka do koláčov
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 1 1/2 šálky maku
- 1 šálka plnotučného mlieka
- 1/2 tyčinky masla
- 1 šálka cukru
- štipka soli
- 2 vyšľahané vajcia
Postup prípravy
1. Krok
Na spracovanie makových semien používajte mlynček na kávu.
2. Krok
Budete to musieť urobiť v niekoľkých dávkach. Zatiaľ zahrejte mlieko, maslo, soľ a cukor na strednom ohni, kým sa cukor nerozpustí a mlieko nebude spenené.
3. Krok
Pomaly nalejte do vajíčok malé množstvo horúceho mlieka a silne ho šľahajte počas lievania druhou rukou. Toto sa nazýva popúšťanie, ktoré zabraňuje tomu, aby sa vajíčka zrazili.
4. Krok
Keď ste pridali približne polovicu mlieka do vajec, nalejte temperovanú zmes späť do hrnca a varíme na stredne nízkom ohni, kým zmes nezhustne, približne ako puding.
5. Krok
Pridajte mletý mak a odstavte.
6. Krok
Pri chladení sa plnka zahustí. Môžete ju pár dní uchovávať v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12743 videní