Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nugátová Kappa torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nugatova kappa torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto:
  • 200 ml vody
  • 125 g masla
  • 18,5 g nugátového cappuccina (lieskovoorieškového)
  • 130 g hladkej múky
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • Krém:
  • 3 pudingy (príchuť nugát) (lieskový oriešok)
  • 1 l mlieka
  • 185 g cukru
  • 250 g masla
  • 100 g lieskových orieškov
  • Ostatné:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g lieskových mletých orieškov
  • práškový cukor podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca dáme variť vodu s maslom a varíme kým sa maslo nerozpustí.Odstránime potom z plameňa a vmiešame múku prášok cappuccino a štipku soli..Rozmiešame dohladka a vratime na oheň.Miešame a varíme kým sa všetko neprepojí a hmota sa nezačne oddeľovať od stien a dna hrnca.Potom odstavíme.

2. Krok

Zmes necháme mierne vychladnúť a potom postupne do zmesi vmiešavame vajcia jedno po druhom.Za každým vajcom poriadne prešľaháme ..Takto miešame kým neminieme všetky vajcia a cesto nezostane lesklé a bez hrudiek..

3. Krok

Pripravíme si tortovú formu ktorej dno si vyložíme s papierom na pečenie.Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a jednu nanesieme do formy a zarovnáme.Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút.Počas pečenia rúru neotvárame a až po 20 minútach cesto skontrólujeme či je upečené.Takto upečenie aj druhú časť cesta.Cesto bude mať po upečení kadejaké hrbolčeky ale to je pri odpaľovanom ceste prirodzené.Necháme obe časti upečeného cesta poriadne vychladnúť na mriežke.

4. Krok

Krém si pripravíme tak, že si dáme variť väčšiu časť z litra mlieka spolu s cukrom.- a vo zvyšnom rozmiešame pudingové prášky.Keď sa mlieko začne variť uvaríme klasickým spôsobom hustejší puding .Ten necháme vychladnúť ..Potom vmiešame mleté osmažené lieskové oriešky.Vyšľaháme si maslo do peny a potom po lyžiciach k nemu prišľaháme aj vychladnutý puding.Vznikne nám jemný orieškový krém.

5. Krok

Takisto si vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a potom do nej vmiešame mleté osmažené lieskové oriešky.

6. Krok

Ideme vrstviť tortu.Použijeme tortovú formu najlepšie z odopínajúcou obručou.Na dno dáme prvý odpaľovaný korpus na ten navrstvíme krém z lieskových orieškov a pudingu ..Môžete ho ešte zvrchu posypať mletými orieškami.Prikryjeme ho lieskovoorieškovou šľahačkou a tú prekryjeme druhým odpaľovaným korpusom.Ten trochu pritlačíme do šľahačky a tortu vložíme na pár hodín (najlepšie na noc ) do chladničky..

7. Krok

Na druhý deň po zatuhnutí opatrne odponeme obruč a odstránime ju.Vrch torty posypeme práškovým cukrom a nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2842 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.