- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Nugátová Kappa torta
Nugátová Kappa torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Odpaľované cesto:
- 200 ml vody
- 125 g masla
- 18,5 g nugátového cappuccina (lieskovoorieškového)
- 130 g hladkej múky
- 5 vajec
- štipka soli
- Krém:
- 3 pudingy (príchuť nugát) (lieskový oriešok)
- 1 l mlieka
- 185 g cukru
- 250 g masla
- 100 g lieskových orieškov
- Ostatné:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g lieskových mletých orieškov
- práškový cukor podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca dáme variť vodu s maslom a varíme kým sa maslo nerozpustí.Odstránime potom z plameňa a vmiešame múku prášok cappuccino a štipku soli..Rozmiešame dohladka a vratime na oheň.Miešame a varíme kým sa všetko neprepojí a hmota sa nezačne oddeľovať od stien a dna hrnca.Potom odstavíme.
2. Krok
Zmes necháme mierne vychladnúť a potom postupne do zmesi vmiešavame vajcia jedno po druhom.Za každým vajcom poriadne prešľaháme ..Takto miešame kým neminieme všetky vajcia a cesto nezostane lesklé a bez hrudiek..
3. Krok
Pripravíme si tortovú formu ktorej dno si vyložíme s papierom na pečenie.Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a jednu nanesieme do formy a zarovnáme.Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C asi 20 minút.Počas pečenia rúru neotvárame a až po 20 minútach cesto skontrólujeme či je upečené.Takto upečenie aj druhú časť cesta.Cesto bude mať po upečení kadejaké hrbolčeky ale to je pri odpaľovanom ceste prirodzené.Necháme obe časti upečeného cesta poriadne vychladnúť na mriežke.
4. Krok
Krém si pripravíme tak, že si dáme variť väčšiu časť z litra mlieka spolu s cukrom.- a vo zvyšnom rozmiešame pudingové prášky.Keď sa mlieko začne variť uvaríme klasickým spôsobom hustejší puding .Ten necháme vychladnúť ..Potom vmiešame mleté osmažené lieskové oriešky.Vyšľaháme si maslo do peny a potom po lyžiciach k nemu prišľaháme aj vychladnutý puding.Vznikne nám jemný orieškový krém.
5. Krok
Takisto si vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a potom do nej vmiešame mleté osmažené lieskové oriešky.
6. Krok
Ideme vrstviť tortu.Použijeme tortovú formu najlepšie z odopínajúcou obručou.Na dno dáme prvý odpaľovaný korpus na ten navrstvíme krém z lieskových orieškov a pudingu ..Môžete ho ešte zvrchu posypať mletými orieškami.Prikryjeme ho lieskovoorieškovou šľahačkou a tú prekryjeme druhým odpaľovaným korpusom.Ten trochu pritlačíme do šľahačky a tortu vložíme na pár hodín (najlepšie na noc ) do chladničky..
7. Krok
Na druhý deň po zatuhnutí opatrne odponeme obruč a odstránime ju.Vrch torty posypeme práškovým cukrom a nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2842 videní