Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Schwarzwaldská bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Schwarzwaldska babovka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 pohár višní (sterilizované alebo čerstvé)
  • 30 ml višňového likéru
  • 100 g čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli
  • 200 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 1 lyžička kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva:
  • práškový cukor
  • 1 lyžička kakaa
  • 30 ml višňového likéru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Višne podľa potreby odkôstkujeme..Ak používate kompótové nechajte ich odkvapkať...Takisto môžete použiť aj mrazené...Premiešame ich s višňovým likérom a necháme postáť..

2. Krok

Maslo si vyšľaháme s cukrom do peny.Pridáme vajcia, jedno po druhom, za stáleho šľahania.V inej miske si zmiešame múku, s práškom do pečiva.Prisypeme k vyšľahaným vajciam s maslom a potom vmiešame mlieko.Výsledné cesto rozdelíme na polovicu.

3. Krok

jednu časť cesta zmiešajte s višňami aj s likérom, a druhú s kakaom a s vanilkovým cukrom a s roztopenou vychladnutou čokoládou.

4. Krok

Bábovkovú formu si vymastíme a poprášime múkou.Na dno fromy nalejeme najskôr tmavé čokoládové cesto, a potom bledé višňové cesto.Na niekoľkých miestach cesto rozvírime vidličkou.pečieme asi 60 minút pri 180 °C.. Skontrólujeme špajdlou.

5. Krok

Vychladnutú bábovku môžete preliať polevou ktorú si pripravíte vymiešaním práškového cukru s višňovým likérom.Môžete pridať aj trochu kakaa..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1431 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.