- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Schwarzwaldská bábovka
Schwarzwaldská bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 pohár višní (sterilizované alebo čerstvé)
- 30 ml višňového likéru
- 100 g čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli
- 200 g masla
- 300 g práškového cukru
- 5 vajec
- 400 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml mlieka
- 1 lyžička kakaa
- 1 vanilkový cukor
- Poleva:
- práškový cukor
- 1 lyžička kakaa
- 30 ml višňového likéru
Postup prípravy
1. Krok
Višne podľa potreby odkôstkujeme..Ak používate kompótové nechajte ich odkvapkať...Takisto môžete použiť aj mrazené...Premiešame ich s višňovým likérom a necháme postáť..
2. Krok
Maslo si vyšľaháme s cukrom do peny.Pridáme vajcia, jedno po druhom, za stáleho šľahania.V inej miske si zmiešame múku, s práškom do pečiva.Prisypeme k vyšľahaným vajciam s maslom a potom vmiešame mlieko.Výsledné cesto rozdelíme na polovicu.
3. Krok
jednu časť cesta zmiešajte s višňami aj s likérom, a druhú s kakaom a s vanilkovým cukrom a s roztopenou vychladnutou čokoládou.
4. Krok
Bábovkovú formu si vymastíme a poprášime múkou.Na dno fromy nalejeme najskôr tmavé čokoládové cesto, a potom bledé višňové cesto.Na niekoľkých miestach cesto rozvírime vidličkou.pečieme asi 60 minút pri 180 °C.. Skontrólujeme špajdlou.
5. Krok
Vychladnutú bábovku môžete preliať polevou ktorú si pripravíte vymiešaním práškového cukru s višňovým likérom.Môžete pridať aj trochu kakaa..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1431 videní