- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Mandľová torta
Mandľová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 8 bielok
- 120 g práškového cukru
- 200 g mandľovej múky (mletých mandlí)
- štipka soli
- Krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 150 g masla
- 2 lyžice kakaa
- 70 g mandľových lupienkov
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny.Postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.
2. Krok
Jemne primiešame mandľovú múku.Cesto rozdelíme na dve časti a v dvoch formách 26 priemer upečieme 2 korpusy.Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 17 - 20 minút.
3. Krok
Nad parou si vyšľaháme žĺtky s polovičnou dávkou cukru..Potom pridáme teplú smotanu asi 100 ml...
4. Krok
Ostatnú smotanu si dáme do hrnca so zvyšným cukrom a rozvaríme..Potom tenkým prúdom za stáleho miešania vlejeme žĺtkovú zmes ..na nízkom stupni varíme do zhustnutia.Potom prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
5. Krok
maslo si vyšľaháme a pridáme preosiate kakao..Potom po lyžiciach primiešavame žĺtkový krém a ušľaháme jemný kakaový krém..
6. Krok
Mandľové lupienky zľahka opražíme na suchej panvici.
7. Krok
jeden plát cesta potrieme trochou krému.pritlačíme druhý plát a potrieme ho zvyškom krému a potrieme aj boky torty.Dáme do chladničky zatuhnúť..
8. Krok
Potom posypeme povrch torty mandľovými lupienkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1771 videní