- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Slonia slza
Slonia slza
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 100 g práškového cukru
- 15 g kakaa
- 75 g hladkej múky
- 2 lyžice oleja
- štipka soli
- 1/2 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 250 ml mlieka
- 15 g hladkej múky
- 175 g mletých vlašských orechov
- 150 g masla
- 1 vanilkový cukor
- ďalej potrebujete:
- 2 veľké banány
- 100 g bielej čokolády
- 2 lyžice čokoládových vločiek
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme najskôr so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme sneh.
2. Krok
Do žĺtkov pridáme 2 lyžice oleja a vyšľaháme..Potom vmiešame kakao a múku s práškom do pečiva..
3. Krok
K žĺtkovej zmesi potom pridáme sneh a zľahka premiešame.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie..38 x 35
5. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút..Vyklopíme na navlhčenú utierku..Opatrne zvinieme do rolády.
6. Krok
Pripravíme si orechový krém.. Múku si rozmiešame v troche mlieka.Potom pridáme aj ostatné mlieko a dáme na mierny oheň.Pridáme aj cukre a na miernom ohni varíme do zhustnutia..Potom pridáme orechy a ešte chvíľu povaríme. Potom odstavíme, prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.
7. Krok
Po ochladnutí krému si vyšľaháme maslo, a po lyžiciach pridávame orechový krém a vyšľaháme do nadýchanej hmoty.
8. Krok
Roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie ..Potrieme ju orechovým krémom, a na kraj položíme pozdĺžne dva banány..Zvinieme a zabalíme najlepšie do alobalu..Takto odložíme do chladničky najlepšie na pár hodín.
9. Krok
Potom ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou z bielej čokolády a prizdobíme čokoládovými vločkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1202 videní