- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Karamelová omáčka
Karamelová omáčka
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Aj keď máme pohodlný spôsob nákupu karamelovej omáčky v supermarketoch, nič sa nedá porovnať s prípravou originálnej domácej omáčky.
Táto omáčka je dostatočne ľahká na prípravu, nie je potrebná žiadna zručnosť šéfkuchára, len dodržiavanie niektorých základných pravidiel.
Karamelová omáčka je základom pre mnohé zákusky a koláče, zmrzlinu alebo palacinky.
Aby sa získala hodvábna a lesklá karamelová omáčka, odporúča sa, aby po ukončení prípravy bola precedená…
Suroviny
- 200 g cukru
- 150 g sladkej smotany
- 50 ml mlieka
- 100 ml vody
- 70 g masla
- štipka soli
- 1/2 lyžičky vanilkovej esencie
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca si dáme cukor a vodu a za občasného miešania privedieme k varu..Varíme až kým sa nevytvorí karamel.Farba karamelu by mala byť zlatočervená jantárová..
2. Krok
Potom prilejeme smotanu z mliekom a miešame vareškou kým sa všetko neprepojí..
3. Krok
potom pridáme maslo, štipku soli a vanilkovú esenciu..Povaríme asi 1 minútu a potom necháme vychladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1691 videní