- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda s mascarpone krémom
Roláda s mascarpone krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 2 lyžice polohrubej múky (24 g)
- 3 lyžice kakaa (21 g)
- 5 lyžíc práškového cukru (60 g)
- štipka soli
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice jahodového džemu
- 5 listov želatíny
- 5 lyžíc mlieka
- Na ozdobu:
- 50 g bielej čokolády
- pol lyžičky oleja
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov.Bielka vyšľaháme so štipkou soli..Potom k nim postupne po lyžiciach pridávame cukor.Šľaháme do snehu.Potom postupne pridávame žĺtka jeden po druhom a za každým poriadne prešľaháme.Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kakaom..Múku vmiešavame už len stierkou alebo metličkou ručne..
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 35 x 30 a zarovnáme..
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 12 - 13 minút..Po upečení vyberieme z rúry preklopíme na vlhkú utierku a opatrne dáme dole papier na pečenie..Utierku zrolujeme a necháme piškótu vychladnúť..
4. Krok
Pripravíme si krém.Vyšľaháme si šľahačku a pridáme k nej mascarpone pridáme aj vanilkový cukor a práškový cukor..namočíme si želatínu a po napučaní podľa návodu na obalu ju zahrejeme Potom ju primiešame ku krému.krém rozotrieme na rozvinutú roládu ..Potom pridáme cik cak džem a roládu opäť pevne zvinieme..Zabalíme ju do potravinárskej fólie a necháme v chladničke pár hodín zatuhnúť.
5. Krok
Po zatuhnutí roládu zbavíme fólie a dozdobíme rozpustenou čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8614 videní