- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 1 kg hydinovej pečene (kuracia , husacia,kačacia alebo morčacia)
- 2 zelené cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 červené cibule
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 citrón
- 30 ml slnečnicového oleja
- 100 g masla
- 300 ml vody
- 50 ml bieleho vína
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Pečeň si umyjeme ..Dochutíme ju v miske soľou a korením, pridáme aj olej..Potom pridáme nasekané zelené cibule a pretlačený cesnak..Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame..Misku zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odpočívať.
2. Krok
Na druhý deň si očistíme cibuľu a mrkvu. Nahrubšie ich nasekáme.
3. Krok
V hrnci orestujeme marinovanú pečeň s nasekanou zeleninou..keď je pečeň zatiahnutá podlejeme ju vodou (vývarom) a vínom.prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 25 minút.Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
4. Krok
Pečeň scedíme od šťavy a dáme ju spolu so zeleninou do mixéra.Vymixujeme a podľa potreby prilievame šťavu..Hotovú paštétu dávame do pohárikov a zalejeme rozpusteným maslom..
5. Krok
Uchovávajte v chladničke..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
937 videní