- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Jahodová pirueta
Jahodová pirueta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 lyžice kakaa
- štipka soli
- 6 lyžíc cukru
- 3,5 dcl mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice cukru
- 250 g jemného tvarohu alebo mascarpone
- 200 g čerstvých jahôd
- Na ozdobu:
- jahody
- čokoláda na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtka s 3 lyžicami cukru a s vanilkovým cukrom do peny.potom vmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom.Z bielok so štipkou soli vyšľaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta..Cesto vylejme na plech vyložený s papierom na pečenie (40 x 30 ) a rovnomerne ho rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút..Po upečení necháme vychladnúť preklopíme a opatrne dáme dole papier.
2. Krok
Krém si pripravíme tak, že v mlieku vymiešame puding spolu s cukrom a na malom plameni uvaríme hustý krém..Krém necháme vychladnúť a potom vmiešame tvaroh alebo mascarpone.
3. Krok
Vychladnutú piškótu rozrežeme na tri rovnaké pásy , ktoré potrieme pripraveným krémom a posypeme jahodami ktoré si predtým umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.Prvý pás zvinieme do slimáka a postavíme na tanier..potom dokola obmotávame aj ostatné dva natreté pásy s plnkou..
4. Krok
Piruetu potom prelejeme pripravenou rozpustenou čokoládou a dozdobíme čerstvými jahodami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
730 videní