- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zakusok
- Záhrebská kocka
Záhrebská kocka
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 5 vajec
- 250g cukru
- 200g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaového prášku
- 5 dcl horúcej vody
- 1/2 prášku do pečiva
- KRÉM
- 1 liter mlieka
- 180g hladkej múky
- 6 žĺtkov
- 150g práškového cukru
- 250g masla alebo margarínu
- BIELKOVÝ SNEH
- 6 bielkov
- 300g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielky od žĺtkov.
2. Krok
Vymiešame si žltka s cukrom do biela.Postupne pridávame vodu striedavo s múkou zmiešanou s kakaom a kypriacim práškom.
3. Krok
Nakoniec primiešme sneh z bielkov.
4. Krok
Nalejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou,pečieme pri 180°C cca 30 min.
5. Krok
Krém si pripravíme uvarením pudingu z múky a mlieka..Do 8 dcl mlieka ešte za studene vmiešame žĺtky a privedieme do varu..v zbytku mlieka vymiešame hladkú múku a keď sa mlieko začne variť uvaríme puding.
6. Krok
Keď puding dobre vychladne vmiešame maslo ,alebo margarín spolu s práškovým cukrom.Pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu.
7. Krok
nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov ,Za stáleho miešania prišľaháme cukor.. nakoniec všetko ešte šľaháme nad parou,cca 6-7 minút kým sa cukor celkom nerozpustí hmota poriadne stuhne.
8. Krok
Sneh natrieme na krém nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
29 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
110465 videní